Lagbanner

Om VfB U21

Fjolårets säsong ur ett VfB-perspektiv hör till de främsta de senaste 30 åren. VfB kom tvåa i Bundesliga och störde Leverkusen i cupen. VfB II gick från klarhet till klaret och efter några år i regionalligan tog man seriesegern och gick upp till Dritte Liga,. Marcus Fiedler ledde ett lag, fult av talanger som spirade och utvecklades. Raul Paula och Dejan Galjen gjorde 35 mål ihop, men till årets säsong har båda lämnat för nya uppdrag och äventyr. 
Årets lag som inledde med kryss mot Hansa Rostock ser intressant ut med många unga spelare som väntar på sitt genombrott, men jag tror att de kommer att få det svårt i dritte Liga. Det saknas en målskytt och jag tycker mittfältet ser väl ungt och orutinerat ut.
En kortare syning av laget ger att målvaktspositionen med Dennis Seimen, Finn Böhmker och Dominic Draband håller hög klass och måste levererar under säsongen.
Backlinjen med Reichardt, Nothnagel, Herwerth, Amanaiampong och Suver(som är åter efter skada) ser skaplig ut. Unga lovande, spännande spelare. Med mittfältare som Laupheimer, Meyer, Münst, di Benedetto, Malanga och Simnica finns stor talang, men finns det styrka att hålla ihop ett mittfält mot starka och rutinerade Dritt-Ligalag. 
Forwards? Man kommer att behöva Sankoh i laget. Sedan måste Krasniqi visa upp det man hoppas att han kan leverera. Benjamin Boakye är en ung lovande forward och jag misstänker att Kastanaras kommer att ges en hel del tid i VfB II. 

Det blir ett spännande år för VfB II. 

Magnus Falk2024-08-08 21:07:27
Author

Fler artiklar om Stuttgart