Lagbanner

Skaplig debut av Kalajdzic

Efter dussinet baljor i Bundesliga, så tog Franco Foda med 2metersmannan Sasa Kalajdzic till landslagssamlingen. Exakt vilken plan han hade för den unge VfB-aren var oklar, men nog skulle han få lite speltid. 
Första matchen var mot Skottland igår och med nickstarka skottar i backlinjen, så valde den Mainz-födde Foda att starta med den just så nickstarke Kalajdzic. Det var tanken att Sabitzer skulle starta med hnom, men han föll bort på grund av Coivid-19 och istället blev det Adrian Grbic som löpte ut med VfB-aren.
Det blev en match med mycket sevärdheter. Skottarna med McGinn, Tierney, McTominlay, Robertson, Armstrong och Adams stod emot riktigt bra och tvingade till slut fram ett 2-2. Skottarnas mål var väldigt snygga. En nick från Hanley och en bicycleta från McGinn. Men Österrike gjorde två och minsann var det inte debutanten Kalajdzic som gjorde båda. En retur och en härlig nick. 
Efteråt svärmade Kalajdzic ordentligt. " Es gab sehr, sehr viele schöne Tage in meiner Karriere. Aber das ist sicher einer, den ich nie vergessen werde.."

Magnus Falk2021-03-26 11:11:57
Author

Fler artiklar om Stuttgart