Lagbanner
Stuttgarts jakt på Sportchef går vidare

Stuttgarts jakt på Sportchef går vidare

Hela VfBs organisation är rörig. Jag medger det. Det florerar en massa intressanta kopplingar till höger och vänster. Grovt sagt ser det ut som följer

Det finns ett VfB Stuttgart 1893 e.V, som styr klubben. Här är Claus Vogt VD och till sin hjälp att styra hela skutan finns ett s.k "Bei-Rat", som består av 7-8 personer som skall bistå i olika roller. Detta"Beirat" var under hård kritik under "MitgliederVersammlung" igår, då de ses som personer som mest går sina egna vägar och mindre åt klubben. 
Direkt underställda denna del av organisation finns fem-sex andra avdelningar såsom friidrott, fotbollsdomarutbildning, Faustball, Bordtennis. Dessa är dock inga egna bolag utan lyder direkt under ledningen. 
Eget bolag i föreningen är fotbollen. VfB Stuttgart 1983 AG. Detta grundades 2014 och finns sedan 2017 med VfB Stuttgart e.V som 87%-ig ägare och därtill JAKO och Mercedes-Benz. 
Detta bolag har Alexander Wehrle som VD och ansvartig för det sportsliga. Han i sin tur rapporterar till en styrelse där Claus Vogt, som Stuttgarts president sitter. 

Under det senaste året har Wehrle haft två positioner. Han har varit chef för VfB Stuttgart 1983 AG och tillika varit sportchef. Men nu vill denne Wehrle tillse att det dyker upp en separat position på denna roll och sökandet pågår för fullt. Under sommaren har en handfull personer dykt upp som möjliga kandidater och några är lite mer roliga än de andra: Exempelvis har Horst Heldt - en gång spelare och sportchef i VfB dykt upp igen, men även Christoph Spycher och Alain Sutter från Schweiz och även Joti Chatzialexious(som är ledare inom DFB). Även möjligheten att lyfta upp dagens Sportchef för proffsen Fabian Wohlgemuth är en möjlighet, men då måste han ersättas. 

Jakten går vidare och inom kort kommer en ny aktör in i styrelsen, 
 

Magnus Falk2023-09-12 08:22:19
Author

Fler artiklar om Stuttgart