2022-10-06 18:45

Malmö FF - Union Berlin
0 - 1

Tragiska omständigheter överskuggade Union Berlins vinst
Tragiska scener utspelade sig när Union Berlin tog sina tre första poäng i Europa League.

Tragiska omständigheter överskuggade Union Berlins vinst

Union Berlin tog sina första tre poäng i Europa League, men matchen präglades också av en läktarskandal i andra halvlek.

Det som hade kunnat bli en riktigt bra match med fin inramning, kommer tyvärr att bli ihågkommen för något som inte hör hemma i fotbollen. Det var redan på förhand en match som skulle kunna bli stökig och i början av andra halvlek hände något som absolut inte får hända. Det kastades in smällare på planen från Union Berlins klack och det avfyrades också raketer från den samma mot läktare där det satt familjer. Ett fullständigt oacceptabelt beteende och det är tragiskt att gäng fåtal individer ska behöva befläcka en hel fotbollsförenings rykte i Sverige och ute i Europa. Det kastades även ut bengaler från Malmös håll. Matchen fick avbrytas men kunde sedan återupptas efter ett tag. UEFA har dessutom förkunnat att båda klubbarna kommer få bestraffningar.

Malmös arena kokade och det var ett enormt bra tryck inne på arenan, trots att man begränsat antalet besökare på grund av säkerhetsskäl. Häxkitteln visade sig återigen och gav extra mycket energi åt Malmö som inte höll tillbaka med något. De vågade utmana och gav Union Berlin en riktig bra match i första halvlek. Malmö FF spelade bra och kompakt försvarsspel i första halvlek och Union Berlin fick inte mer än ett par farliga chanser mot mål. De kom i den åttonde respektive trettiosjunde minuten. Först var det Andras Schäfer som fått en boll in till sig från Sheraldo Becker på högerkanten, men hans skott precis utanför straffområdet styrdes ut till hörna av en försvarare från Malmö. Den andra farliga chansen stod Janik Haberer för när han drog på en volley efter att ha fått bollen styrd till sig från Becker som fick bollen från Christopher Trimmel på högerkanten. Volleyn gick precis ovanför ribban. Malmö rullade mest boll och Union Berlin fick jaga en hel del. Union Berlin kändes annars lite nerviga i första halvlek och stressade iväg sina avslut och skott mot mål. 

Precis innan första halvlek tog slut, så stod Andras Schäfer för en riktig dundertabbe. Han gjorde något man absolut inte får göra som siste man. Union Berlin låg högt upp på Malmös planhalva och han stod ensam på mittlinjen med två Malmöspelare inte så långt ifrån honom. Han fick för sig att vända om genom att klacka med bollen, men klacken blev för lång och en alert Anders Christiansen såg fadäsen och rusade helt fri mål. Andras Schäfer räddade situationen en aning genom att göra en taktisk foul och orsakade en frilägesutvisning när han drog ned Malmös kapten. I den fyrtiofjärde minuten fick han marschera ut från planen och Union Berlin försatte sig genast i en mycket svårare position ön nödvändigt. Kort därefter blåste domaren av för halvlek och Union Berlin klev av planen med tio man mot Malmös elva. Det blev alltså fördel Malmö.
 
Andra halvlek kunde inte riktigt förlöpa enligt planen och fick som bekant avbrytas. Efter avbrottet så kom Union Berlin ut som ett annat lag. Man kämpade på ihärdigt trots att man bara var tio man på planen och väntade på att Malmö skulle göra något slarvfel som man kunde utnyttja. Det ögonblicket dök upp i den sextioåttonde minuten när en uppmärksam Robin Knoche avbröt en pass till Isak Kiese Thelin. Han erövrade bollen och satte sedan fart framåt och levererade en djupledsboll till Sheraldo Becker som gjorde det han gör bäst på sin kant och sprang ifrån den långsamma backlinjen i Malmö. Sedan avslutade han elegant genom att sätta den i vänstra hörnet bakom Ismael Diawara. Union Berlin hade lyckats ta ledningen trots en man mindre på plan. 

Båda lagen gjorde byten och Union Berlin behövde friska ben som kunde fortsätta springa över hela planen. Sheraldo Becker blev dock kvar på planen och fortsatte orsaka huvudbry i Malmös försvar. I den åttiotredje minuten försökte han kopiera sitt första mål genom att sticka in från höger igen och sätta den i vänstra hörnet. Efter att ha stått och dribblat lite med Malmös försvar, så kom sedan avslutet som den här gången gick precis utanför den vänstra stolpen i en farlig bollbana. Det var den sista farliga chansen som uppstod under matchen och Union Berlin kunde kliva av planen med sina första tre poäng i Europa League. Det andra mötet mellan klubbarna spelas redan på torsdag i Köpenick i Berlin.   

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-10-08 16:04:49
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig