Träningsmatch: Hohenlohe-Auswahl - VfB Stuttgart 0-3

Denna fantastiskt fina kurort i nordöstra hörnet av Baden-Württemberg är verkligen värd ett besök om man har vägarna förbi. En grandios kurort med fackverkshus, historia, ett vackert borg och en vacker flodpromenad längs Kocher, som leder till Neckar. Som student lärde man sig att bifloderna till de stora floderna oftast var maskulina-ergo Der Kocher.
VfB åkte hit efter några dagars svettig träning. Laktattester, fysisk träning och bara skönt att vara igång igen. Hoeness åkte norrut med en rejält stor trupp. 24 personer och alla skulle få speltid.

Första halvlekens uppställning:
) Fabian Bredlow, (8) Enzo Millot, (14) Silas Katompa, (15) Pascal Stenzel, (16) Atakan Karazor, (17) Genki Haraguchi, (19) Jovan Milosevic, (20) Luca Pfeiffer, (23) Dan-Axel Zagadou, (27) Chris Führich, (39) Alexandre Azevedo

Motståndarna kom med spelare från div 5 och 6 och från lokala föreningarna, VfB skulle få ett stort övertag naturligtvis och radade upp chanser framför målvakten  Nico Purtscher i motståndarmålet. Jovan Milosevic, Enzo Millot och CHris Führich hade glänsande chanser, men det stora avslutet saknades. Värmen tog ut sin rätt. 35grader varmt och drypande sol och värme över arenan med 3500 personer. VfB hade massor av boll naturligtvis, men skspade mycket lite. En besviken första halvlek där även Mattis Hoppe fick speltid slutade 0-0.

Andra halvlek och nya personer på planen
Seimen - Mittelstädt, Mola, Anton, Massimo - Nartey, Egloff, Beyaz - Sankoh, Perea, Dias.

Nu blev det mer fart och det var främst Mohamed Sankoh som ville mest, Han löpte in och ut mellan motståndarbackarna och efter tjugo minuter gjorde han 1-0.
Strax efter Gil Dias med en "tap-in" och det var 2-0.
Sankoh ökade sedan på till 3-0 med en styrning,

Mot slutet fick också Raul Paula komma in i spelet och 24 spelare fick speltid denna dag.

3-0 till VfB.Knappast övertygande, men några mål tar man med sig i alla fall. Sankoh verkar pigg.