Träningsmatch: SSV Reutlingen - VfB Stuttgart 0-4

Det väcker ljuva minnen. 
Jag studerade ett halvår i just Reutlingen och ett av mina studiearbeten var att besöka SSV Reutlingen och prata med deras sportchef på just arenan Kreuzeiche. För hit åkte VfB Stuttgart igår för att möte SSV Reutlingen. Det var 70års-jubileum för själva arenan. 
SSV Reutlingen var en gång i tiden hemvist för några av våra bästa pingisspelare och det var en av anledningarna till att vi var och hälsade på klubben. Numera har klubben bordtennis, boxning, brottning och fotboll. Fotbollslaget ligger i Oberliga - dvs den femte divisionen och det var gott om folk som tog emot VfB denna soliga dag. En möjlighet för Hoeness att titta närmare på nyförvärven Mittelstädt, Yeong-Jeoung och Leweling. Nyfikenheten var stor naturligtvis. 

Hoeness valde att springa ut med följande lag
41 Dennis Seimen, 2 Waldemar Anton ©, 7 Maximilian Mittelstädt, 10 Wooyeong Jeong, 14 Silas, 15 Pascal Stenzel, 16 Atakan Karazor, 17 Genki Haraguchi, 20 Luca Pfeiffer, 23 Dan-Axel Zagadou, 27 Chris Führich.

Det var spel mot ett mål. Mycket bollkontroll från VfB. Framför allt Daxo Zagadou imponerade med styrka och bra fötter. Bland nyförvärven var MIttelstädt rätt anonym och Wooyeong-Jeong snabb i fötterna. Dribbelstark, utmanade gärna. 1-0 kom genom nick från Silas, som i ett trängt läge fick in bollen. 2-0 kom några minuter senare då Silas hittade Führich som helt ren framför målet satte dit 2-0.

Andra halvlek innebar en del byten. Hoppe, Dias, Massimo, Ulrich, Milosevic och Perea byttes in efter hand, medan Leweling, Egloff,Mola och Sankoh fick en halvlek. 
Bättre fart i andra och framför allt ungtupparna Rgloff och Sankoh som var väldigt aktiva i sina framstötar. Leweling kom runt på kanterna på ett positivt sätt och MIlosevic imponerade med sin snabbhet, 
3-0 kom genom Egloff, som vände ut och in på sin back och slog in 3-0 vid stolpen. 4-0 strax före slutet då Sankoh hittade Leweling och denne matade in den till Pfeiffer som framför mål styrde in 4-0. 

Man noterar att Hoeness väljer att låta Dennis Seimen- född 2005-stå hela matchen. 

Klar seger., 


 

Magnus Falk2023-07-16 11:34:27
Author

Fler artiklar om Stuttgart