Tredje raka förlusten för VfB

Efter Dortmund och Union Berlin så stod VfB mot Wolfsburg.
I en normal värld så hade man kört en massa jämförelser mellan Stuttgart och Wolfsburg, bilmodeeller, historik, jämförelser mellan ligagulden och en vandring i historiska miljöer. Men nu är det Covid-19, slutet av säsongen, skador som står som spön i backen och en avstannande avslutning på säsongen. 
Men en kort summering är väl på sin plats. 

Matarazzo var trots allt inte missnöjd. "Vi gör en bra första halvlek, men är för släpphänta i försvaret". En sammanfattning så god som någon. För det blev 3-1 till Wolfsburg i en match där VfB-fansens egna syndabock och slagpåpse Philipp Förster tyvärr brände både straff och straffretur i ett gyllene läge då Wolfsburg ledde med 1-0. Fram tills dess fanns det ett bra driv i VfBs spel och det var hyfsat jämnt. Matarazzo har återigen lyft ut Kaminski från laget efter hans mediokra insats mot Union Berlin och spelade med Karazor-Kempf och Anton som trebackslinje. Massimo och Coulibaly tog kanterna och centralt ersatte Ahamada Mangala. Det var väl mycket nytt i laget för att samspelet skulle funka óch backlinjen hade det jobbigt med samspelet, placering och Wolfsburgs forwards stod ofta obevakade och efter 2-0 av holländaren Wieghorst, som fick in ett inlägg från f.d VfB-.aren Brekalo. Just kanterna var Wolfsburgs arena i början Roussilion lyfte in mycket bollar och tremanslinjen hade svårt med avstämningar. 
Coulibaly var förutom straffmissen av Förster närmast i första halvlek, som dock gick på poäng till Wolfsburg. 
Efter att Wolfsburg återigen haft mest boll, bränt ett gyllene läge strax efter paus, så gjorde Gerhardt 3-0 efter 70 minuter och då var det ridå. 
VfB gjorde otaliga byten, hade ett par rejäla chanser av Didavi och Churlinov och lyckades till slut göra 3-1 av Castro i slutminuten. 

1-3 och VfB ligger kvar på 39 poäng, men nu å 10e plats. Till nedflyttning är det nu omöjligt att nå. Hertha BSC har 13 poäng upp, men sex matcher kvar att spela. Nja, nedflyttning blir det inte, men inte Europa heller. Nya tag mot Leipzig helgen.. 

Magnus Falk2021-04-22 13:11:02
Author

Fler artiklar om Stuttgart