Två mål av Silas Wamangituka avgjorde till VfBs fördel

Det var en omdiskuterad avslutning på Weserstadion, som slutade med knuff av Selke på Silas Wamangituka och ett gult kort för osportlighet. Det hade dock föranletts av 2-0 till VfB och ett matchavgörande mål. 
Men vi startar från början.
Weserstadion har sedan många år varit en nästan ointaglig borg för VfB. Werderanerna har ställt upp en kraftug riddarborg, med soldater runt omkring och Schwäbiska soldater har vräkt in allt vad de orkat bara för att inse att de inte lyckats få med poängen. Men detta år har det sett lite annorlunda ut och med ett försvagat Bremen på mittfältet, så fanns det stora chanser för Matarazzos gäng. VfB hade ställt om laget något och gav österrikaren Kalajdzic chansen istället för Förster- Kohlfeldt saknade Mbom och Möhlwald centralt och det skapade en möjlighet till övertag centralt för VfB.

Matchen inleddes dock starkt för hemmalaget som var bolldominerande och satte VfBs försvar under tryck. Det slarvades dock när bollen skulle in i straffområdet och istället fick Osako skjuta på distans, men Kobel hade bollen under full kontroll. Efter en kvart började VfB få tag på bollarna centralt. Endo- Mangala som båda har fantastska motorer vann bollarna, lät Castro, Couilibaly och Silas löpa framåt. Bakom kom Sosa och bistod med bra löpningar. Det var Borna Sosa och Castro som inledde kanonaden mot Pavienka. Bollarna gick dock ganska enkelt på och utanför målet. Men 1-0 kom efter en halvtimme då Endp kapades i straffområdet och Silas Wamangituka dundrade in 1-0. 
VfB hade övertaget under halvleken och 1-0 var rättvist.
Det fortsatte på liknande sätt under andra halvleken. VfB ställde upp med ett riktigt starkt försvarsarbete där Kempf-Mavropanos-Anton och Sosa stod fören riktigt bra insats. Endo och Mangala stängde inflödet och trots många offensiva byten hos Bremen, så fick man inte mycket plats. istället gjorde Töprak och Pavlienka ett misstag då de inte kom överens om en hemåtpassning och Silas snodde bollen och löpte helt fri mot tomt mål. Lagom till det öppna målet så valde han att långsamt gå framåt, slösa tid och blev föremål för en el del kritik, en ordentlog knuff i ryggen av Davie Selke och ett gult kort. Onödlugt? Jo, kanske.
Att sedan Bremen gjorde 2-1 på stopptid, det blev lite spännande, men inte jättemycket.

Seger på bortaplan. Tre nya pinnar för ett överraskande VfB. . 

Magnus Falk2020-12-06 19:40:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart