Union Berlin städade undan ett kämpande Stuttgart

Det blev BrunoLabbadias sista match i VfB.
Kanske kunde man ana det, men samtidigt hade han ju precis kommit.
Matchen mot Union Berlin blev en intressant eskapad, som tyvärr slutade som alla trodde- med förlust. Detta trots att VfB stod emot bra genom hela första halvleken och inte lät hemmalaget kontrollera matchen som man trodde. Det var ett VfB med Enzo Millot som styrande mittfältare istället för Chris Führich och med Vagnoman på en högerbacksplats och med Endo-Anton som mittfältsblock framför försvaret. Lite nytänkande hos Darmstadt-gossen Labbadia och det gav en del intressanta spelväxlingar under första halvleken. Union Berlin hade svårt att hitta fram, men hade också ganska lätt att avväpna VfB Stuttgart. Rani Khedira- som mer och mer liknar sin storebror- var navet på mitten och likt en vaktsoldat marscherade han fram och tillbaka, hämtade boll, bytte kant och satte tempo i spelet.
VfB hade ett par riktigt bra chanser och det var främst via Peréa som först testade Unions reservmålvakt Grill med ett skott, som dalade mot mål, men rensades undan och sedan med ett mycket knappt offside-mål. Union Berlin var långt ifrån ofarliga med Behrens på kanten, Becker centralt och Khedira på fasta situationer.
0-0 i paus.
Urs Fischer i Union var inte nöjd med lagets insats och efter ett förmodat brandtal så ökade hemmalaget tempot. Behrens och Roussillon hade egna små lekstugor på kanterna och efter ett Roussilon-inlägg mötte holländske Becker som en annan Boris Becker och smashade in 1-0 bakom Bredlow.
Nu var kampstrumporna på i huvudstaden och de fortsatte med snabba bollar mot kanterna, där en stark Behrens gång på gång fick möjlighet att lyfta in bollar. Till slut var det han själv som gjorde 2-0 som blev Ok efter VAR-bedömning.
Strax efter kom det tredje då Behrens skott tog Haraguchi och in bakom en maktlös Bredlow.
VfB skall dock ges en éloge då de inte gav upp utan skapade flertalet chanser via Millot och Ito i en dubbelchans, som tvingade Grill till några svettiga räddningar.
Till slut 3-0 till Union Berlin och VfB sjunker längre och längre ned i tabellen.