Lagbanner

Inför Union Berlin-FC Ingolstadt 04

Union med en förlust senast i ligan men med 2 starka träningsmatchinsatser i ryggen tar emot Ingolstadt på Alten Försterei

1-3 mot München i senaste ligamatchen. 2-2 mot Werder Bremen i förra veckans träningsmatch och sen 15-0 mot Köpenick-Oberspree (VI). 

De två tidigare mötena lagen emellan har slutat med en 1-0 vinst för Ingolstadt hemma och en 1-1 match i Berlin. 

Union är fortfarande det lag, tillsammans med Karlsruhe, som släppt in flest mål i ligan och är det enda lag som förlorat med tre mål eller mer. Dock så har Ingolstadt även de släppt in en hel del mål (11).

Ingolstadt kommer från en seger mot Rostock där de vann med 3-1 och med tanke på Unions hittills svaga defensiv bådar det inte särskilt gott. 

Vad talar då för Union? Spelet är fortfarande hackande och man växlar starka insatser med svaga och man verkar ännu inte fått något riktigt grepp om sitt spelsystem. Tränare Uwe Neuhaus hade i förra veckan ett möte med fansen där åsikter vädrades åt flera håll, förhopningsvis har båda sidor tagit saker till sig och kan lita på varandra, undertecknad har fortfarande förtroende för tränaren men ramsan "Neuhaus raus!" har tidigare under säsongen ekat över Köpenick. 

Kapten Mattuschka är tillbaka med nytt självförtroende efter att ha talat ut med tränaren och kommer förmodligen att få starta. Det finns även stor chans att såväl Ede som Zoundi får spela från start och förmodligen kommer Terodde att få börja på bänken med Mosquera, som verkligen visat att han förtjänar speltid, ensam på topp medan Silvio tar plats på mittfältet. En svag insats här från Silvio kommer garanterat att resultera i bänkning. 

"Nach dem Speil ist vor dem Spiel" är ett klassiskt tyskt fotbollscitat. I läget Union är i nu så finns det ingenting som stämmer bättre för vad man behöver göra för att hålla fokus och få kontuinitet i spelet. En vinst på söndag är fruktansvärt viktigt, fortfarande finns chans på åtminstone en kvalplacering om laget hittar formen och spelet men det är framförallt just kontuinitet som behövs. Att vinna på söndag, en match som dessutom spelas hemma, är nästan ett krav men kan laget följa upp det med ytterligare en vinst nästa vecka så är man på rätt väg. Nu har man två träningsmatcher i ryggen, där framförallt 2-2 mot Bremen sticker ut, och laget har visat att de KAN men frågan är vad problemet har varit. 

En vinst med bra spel här och det ser lite ljusare ut, en förlust med dåligt spel och man får börja fråga sig vad som egentligen händer i Köpenick i år. 


Immer wieder Eisern Union!

David Ronàlddavid@vilhelmsson.net2011-09-09 10:37:05
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig