Matchrapport FC Erzgebirge Aue-Union Berlin

Union mötte under söndagen sina gamla antagonister FC Erzgebirge Aue som de mellan 1952 och återföreningen inte lyckades slå en enda gång

Än en gång valde tränare Neuhaus att spela 4-4-2 (börjar bli en trend på bortaplan, förmodligen för att bryta trenden och försöka plocka trepoängare borta).

Det var dock hemmalaget som inledde bäst och kunde ta ledningen bara efter några minuter. Detta efter att Ahmed Madouni, som idag var tillbaka i mittförsvaret, foulat i en tvekamp och AUE kunde ta ledningen redan efter 12 spelade minuter.

Ett par minuter senare drog han även på sig ett gult kort och fick efter 29 minuter lämna planen då detta verkligen inte var hans dag. Patrick Zoundi fick ta över och täppte igen de luckor som Madouni lämnade bakom sig.

Vid det här laget var matchen dessutom kvitterad då kapten Torsten Mattuschka lyckats sätta 1-1 på frispark efter att Marc Hensel i hemmalaget fult fällt Markus Karl, Hensel drog sedan i den 35.e minuten på sig ett till gult och fick därmed lämna planen i förtid.

Innan paus spelade Union bra men lyckades inte få in några fler mål. AUE samlade sig i andra halvlek och spelade upp sig klart.

I andra halvlek hade Mattuschka en frispark som Mosquera sånär lyckades styra in i mål men så mycket mer chanser att vinna matchen fick man inte. Det ville sig inte riktigt för Union idag heller och laget har fortfarande fruktansvärt svårt att göra något annat än att kryssa eller förlora på bortaplan. Positivt är dock att laget kan samla sig efter förluster (och behålla lugnet efter vinster) och fortsätter plocka poäng. Just nu är man 7 poäng från kvalplatsen och börjar man bara på bortaplan så kommer det avståndet att minskas. Hoppet finns och undertecknad vågar iallafall tro på, i alla fall, Bundesliga-kval i vår.

Glinker – Menz, Stuff, Madouni (29. Zoundi), Kohlmann – Karl, Quiring, Mattuschka, Parensen –  Silvio, Mosquera