Lagbanner
An der alten Forsterei, 2022-09-03 15:30

Union Berlin - Bayern München
1 - 1

En jämn sammandrabbning mellan ligans två formstarkaste lag
Det blev en jämn sammandrabbning mellan Union Berlin och Bayern München.

En jämn sammandrabbning mellan ligans två formstarkaste lag

I helgen som gick stod Union Berlin upp bra mot jätten Bayern München och släppte inte igenom mycket. Det blev oavgjort mellan två lag som var väldigt kompakte i sitt spel.

Det var matchen som hela veckan hade beskrivits som matchen med potential att avgöra ligan. Bayern München kände av pressen av att vinna för att inte halka efter sina rivaler eller tappa mark i toppstriden, medan Union Berlin ville fortsätta på samma vis och gärna plocka poäng igen. Det märktes att det var ligans formstarkaste men också bäst försvarande lag, då de båda spelade ganska så kompakt i sitt sätt att spela på. De släppte inte igenom särskilt mycket och skärpan fanns på plats. Här är en lite försenad matchrapport om det hela.

I början av matchen kände och klämde lagen på varandra, men det var överraskande nog Union Berlin som tog ledningen på en fast situation i den tolfte minuten. Då gjorde nämligen Union Berlins och en av ligans bästa målskyttar matchens första målet och det gjorde han på ett tjusigt sätt. Det syntes att de hade övat på just det momentet och det medgav även Sheraldo Becker att de gjort på träningarna innan match. Glädjen blev dock kortvarig för Union Berlin, då Bayern München tre minuter senare replikerade i den femtonde minuten genom ett lågt och hårt skott utanför straffområdet från Joshua Kimmich som styrdes in i mål. Det fanns inte mycket en annars storspelande Frederik Rønnow kunde göra åt det målet. Sedan blev det inte så mycket framåt för Union Berlins del, utan man fokuserade på att hålla tätt bakåt och inte släppa förbi för många farligheter.

Försvarsspelet och lagarbetet överlag satt verkligen hela matchen igenom. Mittbacken Robin Knoche var suvern och normannen Julian Ryerson imponerade på sin vänsterkant när han höll den annars tekniske och snabbe forwarden Kingsley Coman stången. Han kom inte förbi. Union Berlins kapten Christopher Trimmel fick till ett distansskott efter att man skickat in en långboll i straffområdet, men det skottet gick precis utanför den högra stolpen. Sedan var det Bayerns tur i den trettiofemte minuten när Leroy Sané hittat in i en liten lucka mellan försvararna och sköt mot mål, men en reaktionssnabb Frederik Rønnow kunde göra en fotparad för att få bort den. Den första halvleken slutade oavgjord, 

I den andra halvleken var det Bayern München som inledde piggast och Sadio Mané hade en farlig chans i den femtiofemte minuten inne i Union Berlins straffområde, men den kunde Frederik Rønnow plocka upp säkert i sin famn. Byten gjordes det flitigt i de båda lagen efersom de höll ett högt tempo och de båda behövde vila spelare inför kommande Europamatcher. Union Berlin satte in Sven Michel och Jamie Leweling mot Sheraldo Becker och Kevin Behrens i den sextioandra minuten och det var ett par byten som tillförde mycket energi. Även de hårt jobbande Andras Schäfer och Julian Ryerson fick bytas av för att sparas på inför kommande matcher. In kom istället Genki Haraguchi och Niko Gieβelmann.

Av bytena var det främst anfallarna som imponerade. Inte minst Jamie Leweling som uppvisade snabbhet, styrka och bra avslut mot Dayot Upamecano och Manuel Neuer. Den förstnämnda fick han ned på marken i den sjuttiofemte minuten efter att ha kommit fri på en stor yta på vänsterkanten. Sedan avancerade han fram mot målet och satte den mot det vänstra hörnet som tvingade målvakten att få ut den till en hörna. Den unge anfallaren visade även prov på styrkan senare under matchen, bland annat i en sekvens där det krävdes fyra försvarare för att få bort bollen från honom. Även Sven Michel jobbade hårt och fick ett par farliga chanser, men där den sista touchen eller passen inte alltid räckte hela vägen fram. Annars slet han mycket och satte hård press på bollhållaren. Det var Bayern München som skulle få det sista ordet två gånger om innan matchens slut, men briljante målvakten stoppade både Alphonso Davies och Sadio Mané i den åttiotredje respektive nittiotredje matchminuten. Matchen slutade oavgjort och Union Berlin var mycket nöjda med sin stabila insats.

Nästa match är mot FC köln på bortaplan på söndag nere i Köln. Då möter man en gammal bekant till klubben, nämligen tränaren Steffen Baumgart. Innan dess ska båda klubbarna dock spela sina matcher i Europa. Union Berlin spelade fantastiskt mot Bayern München och med en sådan insats bådar det riktigt gott inför matcherna i Europa.  
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-09-08 01:39:47
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig