Hertha BSC - Union Berlin
0 - 2

Femte raka derbysegern för Union Berlin

Union Berlins fina form fortsätter. Nu har man vunnit sin tredje raka match sedan återstarten och fortsätter att vara uppe bland topplagen.

Det var ett jämnt derby med många tuffa dueller på mittfältet, men i slutändan var det Union Berlin som spelade behärskat och gjorde mest av bollen. Första halvlek var ett riktigt slagfält med många tuffa närkamper och kamp om bollen. Båda satte hög press framåt och gjorde det besvärligt för sina backlinjer. Hertha Berlin hade några farliga lägen framför straffområdet, men de dröjde för länge med bollen och Union Berlins försvar kunde samla sig och blockera de farliga chanserna. Det var dock Union Berlin som skulle ta ledningen i den fyrtiofjärde minuten när kapten Christopher Trimmel slog en perfekt frispark in i straffområdet där Danilho Doekhi nådde högst på bollen och nickade in den i mål. Det var ett psykologiskt viktigt mål som skulle stärka Union Berlin inför andra halvlek.

Den här matchen såg nästan likadan ut som de andra två, dvs att man började lite krampaktigt och förhastat innan man blivit uppvärmda och kom in i matchen på riktigt. Man lärde känna varandra innan matchen kunde dra igång på riktigt. Andra halvlek var mycket bättre för Union Berlins del. Man blev tvungna till ett tidigt byte efter att den nyss från skada återhämtade Andras Schäfer åkt på en smäll på sin fot. Man satte in Paul Seguin som direkt klickade med Sheraldo Becker. Runt den sextiosjätte minuten såg Paul Seguin och Sheraldo Becker sin chans efter att Hertha Berlin stannat upp och sökte domarens blick efter att ha förlorat bollen inne i straffområdet i en duell. Då löpte Sheraldo Becker längs med vänsterkanten där det öppnat upp sig stora ytor och Paul Seguin hängde med upp inne i mitten. Becker lurade ut mplvakten för att sedan lägga bollen i sidled till en fri Paul Seguin som enkelt och säkert placerade in bollen med en bredsida. Det snygga samarbetet resulterade i 2-0 medan Hertha Berlins spelare och tränare ropade på straff i vad som var en schysst tackling i kamp om bollen.

Situationen blev genast jobbigare för Hertha Berlin som började komma tillbaka lite grann i matchen och febrilt jaga en reducering. Men suveräne Frederik Rønnow satte stopp för de planerna med sina grymma räddningar. Bland annat i den sjuttiofjärde minuten var han med på noterna på en farlig hörna och boxade bort bollen i en reflexräddning. Även i den åttiotredje minuten försökte Hertha Berlin med ett farligt skott utanför straffområdet, men Frederik Rønnow stoppade den också. Han fick hålla nollan i detta derby, något han inte fått göra på ett tag. Det gjordes även fler byten för att försöka få matchen i rätt riktning, bland annat kom Sven Michel och Jordan Siebatcheu in, men deras inhopp bidrog inte till att förändra matchbilden och slutresultatet blev 2-0 till Union Berlin.

Huvudstaden blev för femte gången på raken färgad i rött och vitt och Union Berlin flåsar serieledarna Bayern München i nacken. Deras oavgjorda resultat innebär att Union Berlin nu är på en andraplats bara en poäng bakom serieledarna. Stadsmästarna Union Berlin från Köpenick fortsätter vara kvar i toppen tvärtemot de flestas förväntningar.