Lagbanner
An der alten Forsterei, 2022-08-06 15:30

Union Berlin - Hertha BSC
3 - 1

Försenad matchrapport: Berlin är fortfarande rött

Favoriterna Union Berlin kan fortsatt kalla sig för bäst i stan och ha kvar titeln som stadsmästare.

Här kommer en något försenad matchrapport och det ber jag om ursäkt för, men det ska vara i sin ordning att man rapporterar inför och efter varje match. Det är något jag kommer fortsätta med. Inför matchen snackades det en del om att Union Berlin var klara favoriter att ta de tre poängen på hemmaplan i det första Berlinderbyt. De var det starkare laget ifrån förra säsongen och har också haft en fin försäsong. Man mäktade med pressen av att vara favorit och levererade en fin prestation inför den glada hemmapubliken i solskenet i Köpenick.

Det var Union Berlin som förde kommandot matchen igenom och det var också de som var mest effektiva framför målet. De hade överlägset flest chanser och avslut på mål. Även om bollinnehavet var jämnt fördelat mellan lagen, så var det Union Berlin som nyttjade den bäst och skapade något. Det första målet kom efter halvtimmen spelad. Då fick nyförvärvet Jordan Siebatcheu i den treittioförsta minuten löpa in ganska så omarkerad i Hertha Berlins stora öppna ytor inne i straffområdet och nickade in inlägget från Sheraldo Becker nere i det vänstra hörnet. Stort jubel utbröt och firma Becker och Siebatcheu var igång. Första halvlek tog sedan slut och Union Berlin gick av planen som serieledare. 

Det dröjde inte länge innan det andra målet kom för Union Berlin. Knappt fem minuter hade gått innan firma Sheraldo Becker var igång igen. Den här gången fick han en fin assist av ett annat nyförvärv, Janik Haberer, som han tog emot när de drog isär Hertha Berlins försvar och som han sedan elegant placerade vid den högra stolpen. Ett mycket vackert gjort mål. Målfesten var inte slut där, fört bara några minuter senare kom det tredje målet på fast situation genom Robin Knoche som blev assisterad av kapten Trimmel. Mittbacken Robin Knoche hoppade upp högst på en hörna i den femtiofjärde minuten och nickade in en ganska så svag boll som på något sätt ändå hittade in i Hertha Berlins vänstra hörn av målet. Det utbröt en vild glädje bland fansen när Union Berlin hade slagit spiken i kistan och redan vunnit derbyt.

Det gjordes sedan en del byten i matchen från båda lagen. Union Berlin vädrade spelare på de flesta positionerna, då de satt bekvämt i förarsätet och hade matchen där de ville ha den. Hertha Berlin försökte rädda situationen så gott de kunde med sina byten och i den åttiofemte minuten fick de in ett reduceringsmål som inte blev mer än ett tröstmål för dem att ta med sig hem till Chatlottenburg. Då lyckades Dodi Lukebakio homma loss på sin högerkant där det öppnats upp lite för stora ytor på Union Berlins vänstra planhalva. Där lyckades han göra det som Urs Fischer varnade för, att han med sin snabbhet efter en assist från inbytte Steven Jovetic kom in på en fri yta och utmanade en mot en. Sedan hittade han en yta och placerade bollen ganska så fint i den vänstra stolpen. Målet skulle inte betyda särskilt mycket för dem, då Union Berlin gick av planen som det vinande laget med slutresultatet 3-1 och utökade ledningen i inbördes möten mellan lagen.

Nästa match för Union Berlin är på söndag den 14 augusti på bortaplan mot Mainz. Fram till dess njuter man av att vara stadsmästare för fjärde gången på raken.
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-08-12 12:46:23
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig