Lagbanner

Generalrepetition i cupmötet mot Chemnitz

På måndag drar säsongen igång på riktigt när Union Berlin tar sig an Chemnitzer FC från Regionalliga Nordost i första omgången av DFB-Pokal. Här är tränarens kommentarer och läget inför den första tävlingsmatchen för säsongen.

Tränarens tankar

På presskonferensen fick assisterande tränaren Markus Hoffmann ta över i Urs Fischers frånvaro och ge sin syn på måndagens motståndare. Urs Fischer kunde inte närvara på grund av en liten ryggskada, men annars var det inga större problem med honom och han är förhoppningsvis tillbaka när det är dags för matchen. Assisterande tränare Hoffmann sa att man är beredd på att anta den väntade rollen som favoriter, men att man kommer anta utmaningen lika seriöst som alla andra tävlingsmatcher.
Han beskrev Chemnitz som ett bra och kompakt lag som i sina matcher gärna har mycket bollinnehav och vågar att spela sitt spel. Han poängterade också att de slutade femma i sin liga och är därför heller inget dåligt lag. Hoffmann sa också att de har en fin form där de bara förlorat två av sina senaste femton matcher, men sade också att de har fått in del nya spelare som ännu inte riktigt hittat sina platser i truppen och spelat in sig laget riktigt. Det är ungefär samma läge som för Union Berlin, som han också sa har införskaffat nya spelare som har lite olika matchvanor i benen. Lite ödmjukt avslutade han med att säga att det inte kommer bli en enkel uppgift att besegra dem.

Läget i truppen

Truppen är helt skadefri och ingen har drabbats av någon skada från matcherna under försäsongen. Alla spelare står till förfogande.

Ett riktigt östderby

Det är sällan man bjuds på ett östderby i tävlingssammanhang, men nu är det äntligen dags för ett sådant. Union Berlin tar sig an Chemnitzer FC från tyska fjärdeligan som kvalade sig in till cupen genom att vinna den regionala cupen i Sachsen. Det är en viktig match för båda lagen men framförallt för Union Berlin. Det vore ett fiasko ifall de åkte ut ur cupen innan den ens hunnit börja. Favoritskapet ligger just därför på Union Berlin, som hade en fin period i förra årets upplaga när de sensationellt tog sig hela vägen till semifinal och var snodd på att nå finalen. Det återstår att se ifall man lyckas upprepa samma bedrift i år eller till och med ta sig hela vägen dit. Det första hindret på vägen mot finalen heter Chemnitzer FC.

Union Berlin: Ingen startelva har offetnliggjorts ännu.

Chemnitzer FC: Ingen startelva har offentliggjorts ännu.

Avspark är på måndag 2022-08-01 klockan 18.01 på Stadion - An der Gellerstraβe i Chemnitz, Sachsen. Matchen kann tyvärr inte ses i Sverige, men man kan följa liveuppdateringar från matchen på klubbarnas hemsidor eller annan föredragen tjänst för uppdateringar. 




 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-07-30 18:30:12
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig