Lagbanner
Schüco-Arena, 2022-02-19 15:30

Arminia Bielefeld - Union Berlin

Inför Arminia Bielefeld vs Union Berlin
Toppkrigande Union Berlin är i behov av poäng och måste göra mål. Mot bottenkrigande Arminia Bielefeld hoppas man att målen kommer och att man kommer tillbaka i vinnarspåret

Inför Arminia Bielefeld vs Union Berlin

Efter två raka förluster, fem insläppta och inga mål vill Union Berlin studsa tillbaka, vinna igen och göra mål. På lördag eftermiddag åker de iväg till Bielefeld i Nordrhein Westfalen för att spela mot Arminia Bielefeld. Senast de två möttes satt segern långt inne för Union Berlin. då det enda målet kom i slutminuterna. Här är förutsättningarna inför matchen och tränarens tankar kring den.

Tränarens tankar kring motståndaren

På presskonferensen sa Urs Fischer att man bara behöver titta i tabellen för att förstå vilket hårt kämpande lag Arminia Bielefeld är och nämner deras senaste resultat. Han beskriver dem som ett väldigt kompakt lag som är bra organiserat och som inte släpper igenom mycket. Han tycker också att de är ett solidariskt lag och det något han tar på allvar samt att de är ett lag som hela tiden försöker stressa sina motståndare. De försöker också alltid komma bakom backlinjen och är farliga på andrabollarna och är bra på att göra kontringar. Det blir en svår uppgift, tycker han.

Läget i truppen

Truppen ser bra ut. Robin Knoche saknas på grund av avstängning efter att ha dragit på sig ett gult kort för mycket i förra matchen. Honom får Union Berlin klara sig utan i backlinjen, men det finns alltid lösningar att hitta. Journalisterna ställde frågan om vem som ska spela i trebackslinjen och ersätta Robin Knoche, men Urs Fischer lät det förbli osagt och ville inte avslöja något mer än att han har en plan som de får se på matchdagen. Ett alternativ är att i trebackslinjen spela Timo Baumgartl bredvid Dominique Heintz. Spelarna som varit sjuka i Corona och behövt vara i karantän har alla kommit tillbaka och varit i full gång på träningarna i veckan. De berörda spelarna är Niko Gieβelmann, Jakob Busk, Andreas Voglsammer och Dominique Heintz. Även mittfältskuggen Rani Khedira är tillbaka i spel efter sin avstängning i förra matchen. Även målvaktsläget kommenterades, men Urs Fischer sa att han fortfarande har förtroende för Andreas Luthe i mål. Han har trots svagare insatser och insläppta mål de senaste två matcherna gjort en väldigt bra säsong och varit betydelsefull för Union Berlin i år. Det ser ut som att han kommer få stå mellan stolparna i Bielefeld också.

I matchen måste Union Berlin vara effektiva och förvalta chanserna framför mål bättre

Union Berlin är ett lag i behov av att göra mål. Det blev inga mål i de senaste två matcherna ifall man inte räknat in det bortdömda i förra matchen. Chanserna fanns där och Urs Fischer sa att man i alla fall i förrförra matchen inte var helt chanslösa och inte skapade något. Chanserna skapades, men bollen gick inte in i mål eller på mål. Det som saknades var effektiviteten och att man inte förvaltade chanserna tillräckligt bra. Under veckan har de jobbat mycket med detta och mot Arminia Bielefeld ska man göra det bättre, sa Urs Fischer bland annat på presskonferensen. Union Berlin är favoriter i denna match, men det är inget enkelt motstånd. I förra mötet dröjde det länge innan målet kom mot Arminia Bielefeld. Då var de ett kompakt lag som spelade bra defensiv fotboll. Förhoppningsvis hittar Taiwo Awoniyi tillbaka till sitt gamla jag igen och det vore även kul om Sven Michel fick göra sitt första mål. Det mesta talar nog för att matchbilden kommer vara densamma i denna match. Union Berlin måste vinna för att vara kvar i toppen och få igång målskyttet igen, medan Arminia Bielefeld kommer göra allt i sin väg för att undvika nedflyttning och bli kvar en säsong till i Bundesliga.

Preliminära laguppställningar

Arminia Bielefeld
: Ortega (c) - Brunner, Pieper, Nilsson, Laursen - Schöpf, Vasiliadis, Castro - Wimmer, Serra, Okugawa

Union Berlin: Luthe - Jaeckel, Baumgartl, Heintz - Trimmel (c), Khedira, Prömel, Gießelmann - Becker, Michel - Awoniyi

Avspark lördag den 19/2 klockan 15:30 på Schüco Arena i Bielefeld, Nordrhein Westfalen. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-02-19 00:59:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig