Lagbanner
BayArena, 2022-11-06 15:30

Bayer Leverkusen - Union Berlin

Inför Bayer Leverkusen vs Union Berlin

I torsdags säkrade Union Berlin avancemang till playoff till Europa Leagues slutspel. Direkt därefter åkte man till Leverkusen för söndagens bortamatch mot Bayer Leverkusen i Leverkusen. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

På presskonferensen inledde Urs Fischer med att säga att trots att Bayer Leverkusen ligger där dem ligger i tabellen, så kommer man unte utgå ifrån att de spelar därefter som ett bottenlag. De är fortfarande ett topplag i deras ögon och man kommer ta dem seriöst. Han sa att de är ett vädligt bra lag med många individuellt skickliga spelare. Rent fotbollsmässigt befinner de sig på en hög nivå, men det visar sig inte riktigt i tabellen. I Bayer Leverkusen finns det många spelare som kan göra skillnad med kvaliteerna de besitter och de har också en hel del snabba spelare de utnyttjar. Det är något man får se upp med. Han avlsutade med att säga att det kommer bli en tuff uppgift, men att man kommer göra sitt yttersta för att vinna.  

Läget i truppen 

Union Berlin måste kalra sig utan de viktiga spelarna Andras Schäfer och Frederik Rønnow. De båda drog sig på skador, varav den förstnämndes är lite lindrigare än den sistnämnda. Lennart Grill kommer få hoppa in i Frederik Rønnows ställe och få göra debut mot sin gamla klubb i Bundesliga. Annars står alla andra spelare till tränarens förfogande.  

Det gäller att inte underskatta motståndaren
 
Tabelläget är vad det är och det har blivit lite jämnare än vad det var förut. Pressen har ökat på Union Berlin och än så länge gör man allting fortsatt bra. I alla tävlingssammanhang. På söndag eftermiddag möter man ett sargat Bayer Leverkusen som sett till sin trupp och erfarnehtet egentligen borde ligga betydligt högre upp i tabellen än vad de gör. Det gick dåligt på alla fronter för dem, men de lyckades rädda en plats till Europa League playoff i början av nästa år, precis som Union Berlin. På tränarfronten har det öven skett lite förändrignar för Leverkusen. De har tagit in den gamla spelaren och legendaren Xabi Alonso som sin nya tränare för att försöka få ordning på laget. Det är ett nytt Bayer Leverkusen som Union Berlin och Urs FIscher kommer ta sig ann, men Union Berlin kommer fortsätta på samma sätt som de alltid gjort genom att springa på varendra yta på planen och vara effektiva med bollen när man väl har den. Ett mål är allt som krävs och det kan komma när som helst under matchens gång. Det är inte över förrän domaren blåser, så varje minut räknas.  

Laguppställningar 

Bayer Leverkusen: Hradecky (c) - Tah, Tapsoba, Hincapie - Frimpong, Andrich, Demirbay, Sinkgraven - Diaby, Schick, Hudson-Odoi 

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Trimmel (c), Haraguchi, Khedira, Haberer, Gießelmann - Becker, Jordan 

Avspark är 15:30 på BayArena i Leverkusen, Nordrhein-Westfalen. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.  
 
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-11-05 22:47:06
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig