Lagbanner

Inför FC Astoria Walldorf vs Union Berlin

Säsongen drar igång på riktigt med första matchen i tyska cupen för Union Berlin. De ska ta sig till Baden Württemberg i sydvästra Tyskland för att möta FC Astoria Walldorf från Regionalliga Südwest. Här är tränarens tankar och läget i truppen inför cupmatchen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att tränare Urs Fischer lade tonvikt vid att beskriva vad cupen betyder och att den är något extra särskilt. Om motståndaren FC Astoria Waldorf sa han att det är ett lag som knappt har förändrat sig sedan deras senaste match i ligan. Ha sa att de är ett välspelat lag som har en bra blandning i sitt spel. De hittar bra sätt att få igång sitt spel på och skickar ofta upp bollen mot motståndarens backlinje för att utmana den. De har också en bra targetspelare som tar emot bollarna och sedan skickar dem på understödet från mittfältet. Han avslutade med att säga att de även kan vara ett hot på fasta situationer för Union Berlin. Det gäller för Union Berlin att vara med från början och ha den rätta inställningen i matchen.

Läget i truppen

Nyförvärvet Lucas Tousart och Andras Schäfer är borta från spel på grund av skador. Janik Haberer har haft lite skavanker, men har varit med på träningen och ska kunna vara med i truppen. Rani Khedira är också tveksam till spel, då han haft lite känningar. Om han mår bra på matchdagen, så kommer han vara tillgänglig för matchtruppen. Annars är alla tillgängliga för spel.

Ett Union Berlin med många nya ansikten genrepar i cupen

Om drygt en vecka drar Bundesliga igång, men dessförinnan tjuvstartar den tyska fotbollssäsongen med första omgången av tyska cupen. En del spelare har gått från Union Berlin, men även en del nya har tillkommit. Unga spelare från Premier League men även rutinerade namn från rivaler och ärkerivaler har hämtats in. Snart lär det också komma in ännu en storartad värvning, en värvning som kommer slå klubbrekord. Det har onekligen varit en bra sommar för färska Champions League-laget Union Berlin och det har sett bra ut på träningsmatcherna. Nu på söndag ska det nya lagbygget få prövas på allvar för första gången i en tävlingsmatch. Första omgången av cupen kan ses som ett genrep, men det ingen match som ska förminskas på grund av detta. Cupen är som bekant en utslagsturnering där det gäller att vinna för att ta sig vidare. Union Berlin är redo för att ta sin första titel och jag tror att man har störst möjlighet till att göra just detta i cupen.

Laguppställningar

FC Astoria Walldorf: Idjakovic - Grimmer, Stich, Hauk, Mar. Müller - T. Fahrenholz, Lässig, Politakis, Barry - Waack - Carl

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Diogo Leite - Trimmel, R. Khedira, Roussillon - Aaronson, Haberer - D. Fofana, K. Behrens

Avspark är 18:30 på FC Astoria Stadion i Walldorf, Baden Württemberg




 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-08-13 00:13:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig