Lagbanner
RheinEnergieStadion, 2022-09-11 15:30

1. FC Köln - Union Berlin

Inför FC Köln vs Union Berlin

Efter att ha spelat sin första match i Europa League, så är det dags för match i Bundesliga igen för Union Berlins del när man ställs mot FC Köln. Köln har precis som Union Berlin fått en bra start på ligan och det är ett Köln med stort publikstöd som Union Berlin åker ned till. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Huvudtränare Urs Fischer valde att inleda presskonferensen med att kommentera Kölns nuvarande form. Han sa att de är i en mycket god form och har haft en bra inledning på säsongen. De gjorde också en bra match ute i Europa i veckan där deras första halvlek imp0mnerade på honom. Han sa också att de gjort bra trots att deras största spelare lämnade dem under säsongen och att de har haft några skador, detta är också några likheter han sett med Union Berlin och han lyfte också fram deras starka kollektiv som en viktig bit av deras framgång. Som lag säger han att de alltid är i rörelse och tar många löpningar på plan. De är väldigt aggressiva i sitt sätt att spela och är med sin ”gegenpress” alltid ständigt närvarande. Han avslutade med att säga att de är ett bra lag som är duktiga på andrabollarna och som gärna slår bollarna över motståndarnas backlinje för att göra det jobbigt för dem. De är för tillfället i en riktigt bra form.

Läget i truppen

Alla spelare står till förfogande förutom Kevin Möhwald och Danilho Doekhi. De båda har drabbats av strukturella skador. Annars är både Diogo Leite och Jordan Siebatcheu tillbaka och tillgängliga igen.

En tuff match där två lag med stora kollektiv ställs mot varandra

Efter den första historiska matchen i Europa League på hemmaplan för Union Berlin, så har det nu blivit dags för spel i Bundesliga igen. Union Berlin åker ned till Köln för att spella bortamatch mot FC Köln. I laget finns det en gammal bekantskap, det är klubblegenden Steffen Baumgart som tränar dem. Det kommer bli ett kärt återseende med den gamla publikfavoriten som gör det väldigt bra med sitt FC Köln. De har precis som Union Berlin tappat vikriga nyckelspelare, men ändå lyckats formera om laget och inte sjunka ned helt till botten. Det är ett lag med många likheter som Union Berlin ska försöka besegra på bortaplan nere i Köln och dör det krävs effektivitet med bollen för att få någonting utfört.

Laguppställningar:

FC Köln: Schwäbe - Schindler, Kilian, Hübers, Hector (c) - Martel, Skhiri - Thielmann, Ljubicic, Kainz - Tigges

Union Berlin: Rønnow - Jaeckel, Knoche, Leite - Ryerson, Thorsby, Khedira (c), Haberer, Gießelmann - Becker, Behrens

Avspark är 15:30 på Rheinenergiestadion i Köln, Nordrhein-Westfalen. Sändningen börjar 15:20 på Vsport Premium och Viaplay med engelska kommentatorer.

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-09-11 01:13:52
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig