Lagbanner
Olympiastadion, 2022-04-09 18:30

Hertha BSC - Union Berlin

Inför Hertha Berlin vs Union Berlin

Efter att ha vunnit och uppnått säsongsmålet inför fullsatt hemmaarena, så har Union Berlin återfått sitt självförtroende och känner sig stärkta inför det tredje Berlinderbyt. Hertha Berlin har en ny tränare vid rodret som än så länge fått med sig en vinst och en förlust. Det är verkligen ett kontrasternas derby som kommer spelas på Olympiastadion denna kväll.

Tränarens tankar

På presskonferensen i torsdags beskrev Union Berlins Urs Fischer Hertha Berlin som ett lag som var kompakta i sitt spel i matcherna mot TSG Hoffenheim och Bayer Leverkusen under deras nya tränare Felix Magath. I andra zonen av planhalvan sa han att de är ett aggressivt lag med mycket rörelse i sitt spel. De gör många långbollar för att komma förbi försvaret och satsar också en del på andrabollarna, enligt Fischer. En annan sak man får vara uppmärksam på är att de ofta kommer runt kanterna och har många spelare redo inne i straffområdet, men samtidigt poängterade han att det är svårt att ge en bild av det nya laget med den nya tränaren efter bara ett par matcher.

Läget i truppen

Union Berlins trupp är rätt förskonad från skador och så gott som alla står till förfogande. Truppen tas alltid ut efter sista träningen innan match (fredag) och kan ändras omgående, men en sak som inte är densamma är målvaktspositionen. Den rutinerade och ordinarie förstemålvakten Andreas Luthe tvingas avstå Berlinderbyt på grund av muskelskadan han fortsatt dras med. Det öppnar återigen upp för danske andremålvakten Frederik Rønnow som har gjort det bra i de matcher han har fått starta. Allt som oftast har han hållit nollan och man har heller inte förlorat med honom i mål. Han stod också för en stabil insats i förra Berlinderbyt. Undertecknad anser att man borde starta med honom lite oftare i ligan också. Målvaktsfronten är där det sker störst förändring, annars är Anthony Ujah osäker, Keita Endo är skadad och Paul Jaeckel är avstängd på grund av för många gula kort.

Union Berlin siktar högt efter att säsongsmålet har uppnåtts

I förra matchen mot Köln i ligan uppnådde man säsongsmålet på fyrtio poäng och gick även om just Köln i tabellen på sjundeplatsen. Inför det tredje Berlinderbyt denna säsong ligger man på fyrtioen poäng och en sjundeplats med bara tre poäng upp till TSG Hoffenheim på sjätte plats och fyra poäng upp till SC Freiburg på femte plats. Med fem omgångar kvar tänker man ge allt för att sämst försvara sin sjundeplats och bäst nå en femte eller sjätteplats i ligan. Målet är att försöka nå Europa genom ligan och därmed ha två möjligheter till nytt Europaspel, för man har fortfarande chans att nå finalen av tyska cupen och vinna den. Skulle allting gå hela vägen, kan man dessutom slå sitt rekord på femtio poäng från förra säsongen när man slutade sjua i en väldigt spännande slutstrid. Hertha Berlin å andra sidan, som gärna skryter om att vara Berlins enda och bästa klubb, befinner sig återigen i botten av tabellen och kämpar för sin överlevnad. Det är verkligen ett kontrasternas derby när ”storebror” blivit ”lillebror” och ”lillebror” blivit ”storebror”. Union Berlin siktar självklart på att vinna tredje gången gillt och för evigt bevisa vem som är störst i huvudstaden.

Preliminära laguppställningar

Hertha Berlin: 
Lotka - Pekarik, Boyata (c), Kempf, Mittelstädt - Ascacibar - Richter, Darida, Tousart, Serdar - Belfodil

Union Berlin: Rønnow - Baumgartl, Knoche, Heintz - Khedira - Trimmel (c), Haraguchi, Prömel, Gießelmann - Becker, Awoniyi

Avspark är 18:30 på Olympiastadion i Berlin, Berlin. Sändingen börjar 18:20 och går att se på Vsport Football och Viaplay med Lars Sandberg som kommentator.





 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-04-09 11:20:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig