Lagbanner
Olympiastadion, 2023-01-28 15:30

Hertha BSC - Union Berlin

Inför Hertha Berlin vs Union Berlin

Det har blivit dags för den tredje matchen av den ”engelska veckan” för Union Berlin. Man har redan vunnit två och i derbyt mot Hertha Berlin kommer man att gå för en tredje vinst. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer kommenterade att man har hunnit vila lite och haft en lättare träning innan derbyt och att det var främst de som inte spelade så mycket som tränade mest. Han tror att det kommer bli en tuff uppgift att ta sig an Hertha Berlin och bortsett från de senaste två matcherna, så tycker han att de är ett kompakt lag som spelat väldigt jämna matcher där uddamålet oftast avgjort. Han sa också att Hertha Berlin har snabba spelare som de kan utnyttja och som skulle kunna skapa problem för Union Berlin. Det sa han att de hade problem med att hantera i sina senaste två matcher och att det är något man måste göra bättre i derbyt. De har också en del spelare som är skickliga i en mot en-situationer och att det också är något man måste ta sig an. Urs Fischer avslutade med att säga att han väntar sig en väldigt het match. 

Läget i truppen

Nästan alla spelare står till tränare Urs Fischers förfogande. Den enda som ännu inte helt återhämtat sig från sin skada är Morten Thorsby. Han har dock varit med på trämingarna, men bedöms ännu inte vara redo för spel. Annars är alla friska och det finns många att välja mellan.

Toppen mot botten i årets viktigaste match

Nu är det återigen dags för ett Berlinderby. Bundesliga inleddes med ett sådant och nu kort efter återstarten har det blivit dags igen. Union Berlin är uppe i toppen och krigar om både ligatitel och plats till Champions League, medan Hertha Berlin även i år kämpar för sin överlevnad i botten av tabellen. Union Berlin har vunnit sina två senaste matcher och är i god form, medan Hertha Berlin inte haft en lika bra återstart med sina två senaste förluster. Sätt till hur det är rent formmässigt, så bör Union Berlin vinna matchen. Självförtroendet är på topp just nu, men det är viktigt att fortsatt hålla fast vid filosofin om att ta en match i taget. Precis som i de två föregående matcherna, så ska man inte underskatta motståndaren men heller inte ha för mycket respekt. Man ska hellet inte förhasta sina beslut under matchens gång. Ifall man upprepar samma framgångsrecept som i föregående matcher, så kommer man även denna gång kunna färga den tyska huvudstaden i rött och vitt och än en gång titulera sig som stadsmästare. Man kommer inte ifrån att det finns en del prestige i att vinna denna match. Ledningen måste utökas.

Laguppställningar

Hertha Berlin: Christensen - Pekarik, Uremovic, Kempf, Plattenhardt (c) - Tousart, Serdar - Richter Boetius, Lukebakio – Kanga

Union Berlin: Rønnow - Jaeckel, Knoche, Leite – Trimmel (c), Haraguchi, Khedira, Haberer, Gießelmann - Becker, Behrens

Avspark är 15:30 på Olympiastadion i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.




 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-01-28 01:36:12
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig