Lagbanner
2022-10-06 18:45

Malmö FF - Union Berlin

Inför Malmö FF vs Union Berlin
Viktig match väntar Union Berlin på bortaplan i Malmö i Europa League.

Inför Malmö FF vs Union Berlin

Dags för den tredje matchen av gruppspelet i Europa League. På den tredje matchdagen möter Union Berlin Malmö FF på bortaplan i Malmö. Varken Malmö eller Union Berlin har lyckats ta poäng ännu och jagar fortfarande de första tre poängen. Matchen är också en kamp om tredjeplatsen som kan ta en vidare. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar: Med tanke på att Urs Fischer drabbats av corona, så fick assisterande tränaren Markus Hoffmann ge sin på matchen och hur det ligger till i truppen. Urs Fischer har dock testars negativ och förhoppningen är att han kommer vara på plats när det är avspark. Hoffmann inledde med att kommentera läget i gruppen och sa att verkligheten är sådan att man har noll poäng och att man ska råda bot på detta i Malmö. Båda lagen befinner sig i samma situation och båda kommer vilja vinna minst lika mycket, sa han. Om Malmö sa han att det finns ett lag i Europa och ett annat i ligan. De brukar ställa upp laget på olika sätt och är därför svåra att förutspå, sa han.

Läget i truppen: Sven Michel är avstängd och Tim Maciejewski är sjuk i corona. Annars är alla spelare tillgängliga och klara för match.

Det blir en intressant och avgörande match på torsdag kväll inne i Malmö. Varken Union Berlin eller Malmö FF har tagit några poäng i sin grupp. De är båda riktigt sugna på att ta sina tre första poäng. Den som vinner här har också bättre chans att bli trea i gruppen, vilket tar en vidare ur gruppen. Den som blir sist åker som bekant ut och har spelat färdigt i Europa för den här säsongen. Precis som Hoffmann sa under presskonferensen, så är det lite ovisst vilket sorts Malmö man kommer få se på torsdag kväll. Union Berlin kommer spela på som vanligt och gå för de tre poängen, medan Malmö har haft en annan spelstil i Europa än i Allsvenskan. Inget av lagen har något att förlora och borde ösa på så mycket som det bara går. Union Berlin måste vara effektiva med bollen och stressa fram misstag och vara alerta på felpassningar. Då har man ett giftigt vapen framåt i form av Sheraldo Becker och Jordan Siebatcheu. Deras snabba kontringar har vi fått bevittna förut i avgörande matcher och det är förhoppmningsvis något vi får se mer av i matchen i Malmö också.

Laguppställmningar

Inga laguppställningar har uppkommit än.

Avspark är 18:45 på Eleda Stadion i Malmö. Sändningen börjar 18:00 på Vsport Premium, TV 6 och Viaplay med studio. Kommentatorer är Anders Bjuhr och Jonas Olsson.
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-10-05 23:58:57
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig