Lagbanner
Schwarzwald-Stadion, 2022-05-07 15:30

Freiburg - Union Berlin

Inför SC Freiburg vs Union Berlin

Med bara två omgångar kvar av Bundesliga är det fortfarande väldigt jämt om de värdefulla Europaplatserna. Både Union Berlin och Freiburg satsat högt vad gäller valören av Europacup. Freiburg har fortfarande chans att nå den via cupen, men tänker nog inte vika ned sig bara för det. Union Berlin måste vinna denna match för att överhuvudtaget ha en säker chans att nå Europaspel. Eftermiddagens match i Freiburg kommer bli finalartad, för den är av sådan stor betydelse för de båda.

Tränarens tankar

På presskonferensen började Urs Fischer med att hylla sin tränarkollega och Freiburgs prestationer genom att kalla det för en sensation. Han sa att de har haft en bra kontinuitet i laget och att han inte kan minnas när de senast förlorade en match. De är ett lag som spelar ”solidariskt” och är med rätta i cupfinal, sade han också. Han hyllade dem också för att de förutom cupfinalen också är involverade i toppstriden av Bundesliga, vilket han tycker är sensationellt bra för en liten klubb som Freiburg.

Läget i truppen

Union Berlin får klara sig utan mittbacken Timo Baumgartl som fortfarande är sjuk. De som ännu är osäkra till spel är Andras Schäfer, Laurenz Dehl och Dominique Heintz, men startelvan tas först ut under själva matchdagen. De två förstnämnda har haft Corona och varit tillbaka i träning sedan tisdags medan Dominique Heintz inte helt riktigt kunnat slutföra träningarna och behövt avbryta dem i förväg. Förhoppningsvis blir han fri från skavanker och blir tillgänglig i tid. Annars ser det bra ut och alla är tillgängliga för spel.  

Matchen blir som en final

Som redan nämnts ovan, så går det rätt bra för både Union Berlin och SC Freiburg denna säsong. Båda har gjort en sensationell säsong och överträffat allas förväntningar. Det är två lag med två skickliga tränare som kan göra smarta drag för att föra matchen i deras önskade riktning. Freiburg har två möjligheter att nå Europaspel, Union Berlin har bara en och det är genom en att nå en så gynnsam placering som möjligt och få så många poäng som möjligt. Det gäller att inte straffas av sina egna misstag men heller inte vara alltför passiva och man måste kunna spela sitt eget spel. Det blir en riktig viktig match i eftermiddag när Bundesligas två största sensationer kämpar om de sista poängen som ger en direktplats i ligan till Europa.

Preliminära laguppställningar

SC Freiburg: Flekken - Kübler, Lienhart, N. Schlotterbeck, Günter (c) - Eggestein, Höfler - Sallai, Höler, Grifo - Petersen

Union Berlin: Rønnow - Jaeckel, Knoche, Heintz - Khedira - Trimmel (c), Haraguchi, Prömel, Gießelmann - Becker, Awoniyi

Avspark är 15:30 på Europa-Park Stadion i Freiburg, Baden-Württemberg. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer


 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-05-07 13:50:24
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig