Lagbanner
VELTINS-Arena, 2022-08-27 15:30

Schalke 04 - Union Berlin

Inför Schalke 04 vs Union Berlin

Union Berlin reser till Gelsenkirchen för att ta sig an nykomlingarna Schalke 04. Union Berlin är i en fin form inför mötet. Här är tränarens tankar och läget i truppen inför matchen.

Tränarens tankar

Huvudtränare Urs Fischer började presskonferensen med att kommentera att Schalke 04 bara gjorde en säsong i andraligan innan de kom tillbaka och de räknas också till en av Tysklands största klubbar. De har mycket tradition och en häftig arena som tar 60000 i publik. Det fick de uppleva under sin andra säsong och de spelade jämna matcher med Schalke 04, sa han. Han tror att publiken där kommer spela en stor roll för matchens utgång. Annars är laget ett stabilt och organiserat lag som gärna sätter bollarna framåt backlinjen för att utmana den. De är också duktiga på andrabollarna och i den andra zonen av planen. På mitten är de väldigt aggressiva. Han avslutade med att säga att det är ett lag med stark mentalitet som kämpar på outtröttligt och det blir en utmaning att ta poäng därifrån med hem till Berlin.

Läget i truppen

Alla spelare är friska och står till förfogande.

Effektivitet är nyckeln till vinst

Ett Union Berlin i bra form med en svit på tio obesegrade matcher reser till Gelsenkirchen i Nordrhein-Westfalen för att spela mot nyligen uppflyttade Schalke 04 på bortaplan. De möter ett Schalke som ännu inte har vunnit men som har gjort två stabila kryssmatcher i sina två första. På hemmaplan har de ett enormt publikstöd med en högljudd publik som en extra kraft. Ett taggat Schalke på jakt efter sin första vinst är vad som kommer vänta Union Berlin. Ifall skärpan och effektiviteten infinner sig redan från första början, så ska man nog kunna förlänga sviten ytterligare och ta med de viktiga tre poängen hem till Berlin.

Laguppställningar

Schalke 04: Schwolow - Brunner, Yoshida, Thiaw, Ouwejan - Krauß, Kral, Zalazar - Bülter, Terodde (c), Zalazar, Mohr

Union Berlin: Rønnow - Jaeckel, Knoche, Leite - Trimmel (c), Haberer, Khedira, Ryerson - Schäfer - Becker, Jordan

Avspark är 15:30 på VELTINS-Arena i Gelsenkirchen, Nordrhein-Westfalen. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.   

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-08-27 00:28:25
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig