Lagbanner
Merck-Stadion am Böllenfalltor, 2023-08-26 15:30

SV Darmstadt 98 - Union Berlin

Inför SV Darmstadt 98 vs Union Berlin

Inför SV Darmstadt 98 vs Union Berlin

Union Berlin inledde mycket bra i första omgången av Bundesliga. Nu har det blivit dags för den andra när man reser till Darmstadt för att möta nykomlingen SV Darmstadt 98. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer fick kommentera nykomlingarnas form. Bortsett från deras tidiga utslagning ur cupen, så visade de upp en bra reaktion senast borta mot Frankfurt. I den matchen satt Frankfurts seger långt inne och det hade mycket väl kunnat sluta i ett oavgjort. Motståndaren beskriver han som ett välorganiserat och kompakt lag. De har bra lösningar på sina problem och har mycket variation i sitt sätt att spela på. De kan även skicka långa bollar mot backlinjen som kan utmana den. Därefter brukar de vara bra på andrabollarna. Deras kontringsspel är bra, men farligast kommer de vara på fasta situationer. Det gäller att inte tillåta alltför mycket på dem och man måste vara skärpt. Han avslutade med att säga att det blir en äcklig uppgift, alltså väldigt tufft.

Det gäller att visa dominans direkt

En gång i tiden för inte så länge sedan var även Union Berlin nykomlingar i ligan. Det känns som en evighet sedan, men det är inte mer än fyra år sedan man tog der historiska klivet upp. Mycket har hänt sedan dess och nu ska man ta emot SV Darmstadt 98 som tog klivet upp i år. Nya lag utan större erfarenhet av spel i högsta ligan brukar ta det försiktigt och inte vara för äventyrliga i sitt spel. De brukar var noggranna med bollen och göra det bästa av den då få gångerna de har den. Som nykomlingar brukar man också kunna nyttja de fasta situationerna till sin fördel, för det är ett av få tillfällen då man börjar om på samma nivå som sina mer avancerade motståndare. Union Berlin har själva varit i en sådan situation och vet hur nya lag i ligan tänker. Från deras sida gäller det att inte underskatta motståndaren samt inte tillåta för mycket på fasta situationer. Man måste visa dominans, vara effektiv med bollen och vara med från minut ett.

Läget i laget

Några spelare är borta på grund av skador och känningar. Dessa är Janik Haberer, Andras Schäfer, Laurenz Dehl, Lucas Tousart och Rani Khedira. Annars är alla spelare friska och tillgängliga för spel.

Laguppställningar

Darmstadt: Schuhen - Klarer, Zimmermann, Maglica - Bader, Schnellhardt, Holland (c), Karic - Mehlem - Pfeiffer, Honsak

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Trimmel (c), Laidouni, Kral, Roussillon - Aaronson - Behrens, Fofana

Avspark är 15:30 på Merck-Stadion Am Böllenfalltor. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay Fotboll med engelska kommentatorer.

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-08-26 00:39:33
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig