Lagbanner
Stadion An der Alten Försterei, 2022-04-17 17:30

Union Berlin - Frankfurt

Inför Union Berlin vs Eintracht Frankfurt
Union Berlin har varit i extas hela veckan, men på påskdagen är det full koncentration på matchen mot Eintracht Frankfurt som gåller.

Inför Union Berlin vs Eintracht Frankfurt

På påskdagen tar Union Berlin emot Eintracht Frankfurt på hemmaplan på die Stadion An der Alten Försterei. Det är ett lag stärkta av bragden i europaspel tidigare i veckan som kommer till Berlin, men hemmalaget är också i toppform efter att ha fullständigt förnedrat stadsrivalen. Det kan nog bjudas på ett riktigt smaskigt påskägg när dessa två gör upp ikväll

Tränarens tankar

På presskonferensen brukar tränaren vanligtvis ge sin syn på motståndarens form i ligan och hur de uppträder i den, men ingen kan ha undgått bragden i Barcelona på Camp Nou som Eintracht Frankfurt stod för i Europa League i torsdags. Detta var också deras senaste match, vilken också blev den Urs Fischer fick kommentera och beskriva laget utifrån. Han hyllade tränaren och laget för deras insats i Barcelona. Han tyckte de spelade kompakt, outtröttligt och alla hjälpte verkligen till i laginsatsen. De spelade ”solidariskt”, som han valde att beskriva det som. De hade en tydlig plan som de fullföljde och vinsten mot ett sådant etablerat motstånd är utomordentligt gjort, sa han. Det var alltså en hel del lovord kring motståndaren efter deras välutförda match. 

Läget i truppen

Det finns inga större skavanker eller skador i Union Berlins trupp. Det ser ut som förra gången med enbart Keita Endo på skadefronten som kör rehabilitering och som börjat träna lite grann med laget. Andreas Luthe har tränat lite med laget, men inte fullt ut. Det är alltså återigen på målvaktsfronten det kommer ske störst förändringar. Den danske andremålvakten Frederik Rønnow ser ut att få chansen igen. Han hat gjort det bra de senaste matcherna och det har än så länge inte blivit någon förlust med honom mellan stolparna när han fått hoppa in för Andreas Luthe. Om han spelar, så får man dessutom möta sin forna klubb. Det ser ljust ut för honom och konkurrensen om förstaplatsen har blivit tuffare. 

Den som är mest sansad vinner

Det råder inget tvivel om att det har infunnit sig euforiska känslor hos båda lagen inför kommande match på söndag, Även om det är en moralförhöjare som stärker självförtroendet inför söndag, så är det ändå den som bäst kan hålla känslorna i styr som också vinner matchen. Det var inte minst Urs Fischer noga med att betona, att det är främst uppgiften att ta sig an Eintracht Frankfurt på söndag som gäller. I senaste matchen mot Hertha Berlin visade man tidigt vem det var som skulle föra matchen. Även om det är ett annat lag än från förra omgången man möter, så gäller det inte att bli för reserverade och köra full fart framåt. Det gjorde man utmärkt i förra omgångens match när man ofta kom runt på kanterna med snabb hastighet eller utmanade backlinjen med smarta djupledsbollar på snabba anfallare. Det som kan tala till Union Berlins fördel är att Eintracht Frankfurt spelade match ganska nyligen ute i Europa där de tog ut sig ganska mycket. Det är något man kan utnyttja, då man har fått vila lite längre och har mer ork och uthållighet. Union Berlin har inte mycket att förlora. Det är bara att våga och satsa, men man ska ha tålamod för att luckra upp motståndet och lyckas besegra dem.

Preliminära laguppställningar

Union Berlin:  Rønnow - Jaeckel, Knoche, Baumgartl - Khedira - Trimmel (c), Haraguchi, Prömel, Gießelmann - Becker, Awoniyi

EIntracht Frankfurt: Trapp - Tuta, Hinteregger, N'Dicka - Knauff, Rode (c), Jakic, Kostic - Lindstrøm, Kamada - Borre

Avspark är 17:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 17:20 på Vsport Football och Viaplay med engelska kommentatorer.
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-04-16 23:59:25
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig