Lagbanner
An der alten Forsterei, 2022-11-09 20:30

Union Berlin - Augsburg

Inför Union Berlin vs FC Augsburg

Matchen mot Leverkusen blev som en rejäl baksmälla för Union Berlin och man tappade dessutom serieledningen till Bayern München. Nu ligger man två poäng efter på en tredjeplats. Mot FC Augsburg tänker man hitta tillbaka till vinnarspåret och ge en rejäl styrkedemonstration för att visa att man hör hemma uppe i toppen. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar
 
På presskonferensen inledde Urs Fischer med att kommentera matchen. Mot Augsburg har man haft det ganska tufft och jobbigt förut, det är just det han väntar sig i sista hemmamatchen för hösten mot Augsburg också. Han säger att de är ett fysiskt starkt lag som spelar aggrresiv fotboll. De är ett lag som gärna slår långa bollar ned mot backlinjen och de vinner många andrabollar som de sedan gör något farligt av. Han förväntar sig också en hel del närkamper i vad som kommer bli en svår och tuff match mot ett hårt jobbande lag.   

Läget i truppen 

Både Frederik Rønnow och Andras Schäfer är fortsatt skadade och inte tillgängliga, men de är igång med återhämrnignen och ska inte vara borta så långe till. Annars står alla spelare till Urs Fischers förfogande. 

Mot Augsburg måste man växla upp och hitta tillbaka till vinnarspåret igen
 
Matchen mot Bayer Leverkusen senast började bra men slutade i katastrof. Man ahde en ny målvakt och även om han stod för ett par missar, så var det inte enbart hans fel varför det gick som det gick. I första halvkek höll man ut och gjorde ett bra jobb, men sedan i början av andra halvlek tappade man skärpan och föll ihop likt ett krothus. Fem mål i baken blev det. Förhoppningsvis blir det bara en parantes i vad som annars är och har varit en fenomenal sässong. Mot Augsburg tat man nya tag och i denna matchen måste man vinna ifall man forfarande ska ha en chans att hänga med i toppen och i slutändan vinna en plats till Champions League. Ifall allting går riktigt bra, så kan det ju till och med bli en ligatitel. För det krävs det dock kontinuitet och en vinst ikväll mot FC Augsburg hemma på ett fullsatt Alten Försterei. Så länge skärpan och effektiviteten finns, så ska det ikväll bli vinst för Union Berlin.  

Lagupställningar 

Union Belrin: Grill - Jaeckel, Knoche, Doekhi - Ryerson, Haraguchi, Khedira (c), Haberer, Gießelmann - Becker, Michel 

FC Augsburg: Gikiewicz - Gumny, Bauer, Gouweleeuw (c), Iago - Gruezo, Rexhbecaj - Vargas, Niederlechner, Demirovic – Berisha 

Avspark är 20:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 20:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.  

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-11-09 19:49:40
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig