Lagbanner
Stadion An der Alten Försterei, 2022-04-01 20:30

Union Berlin - 1. FC Köln

Inför Union Berlin vs FC Köln

Efter lång vila är det så äntligen dags för ligafotboll igen. Union Berlin är fortfarande i jakt på första vinsten sedan tre matcher och vill gärna uppnå säsongsmålet på 40 poäng. I vägen står FC Köln med en gammal bekant för Union Berlin i spetsen. Det blev en jämn tillställning senast när de goda kamraterna Steffen Baumgart och Urs Fischer möttes. Det bäddar för detsamma ikväll.

Tränarens tankar

FC Köln är ett lag i bra form och som haft knappa resultat med sig som egentligen kunnat resultera i vinster istället för oavgjorda, sa Urs Fischer på presskonferensen. Han sammanfattade deras prestationer och sätt att spela på som ”bra”. De spelar bra och har även två bra spelare där uppe i from av Sebastian Andersson och Anthony Modeste som de kan skicka upp långbollar på. Han sa också att de är ett lag som gärna kommer tunt på kanterna och gör inlägg därifrån. Något han också lyfte fram var att de gör det väldigt bra med sin närvaro i straffområdet. De har alltid spelare där inne. Det är något som spelarna måste vara extra uppmärksamma på, sa Urs Fischer som sina sista ord om motståndarna.

Läget i truppen

Truppen i Union Berlin är rätt frisk. Det finns få skador och alla spelare har varit med på träningarna. Inklusive de som varit iväg på landslagsuppdrag. De enda som är otillgängliga är Anthony Ujah som är sjuk men testades negativt för corona. Han är trots det inte tillgänglig för spel. Förstemålvakten Andreas Luthe är skadad på grund av muskelproblem. Han har haft problem på träningarna de senaste två veckorna och inte riktigt kunnat fullfölja dem. Det öppnar alltså upp för danske andremålvakten Frederik Rønnow, som har gjort det bra de matcher han har fått spela istället för rutinerade Andreas Luthe. 

En vinst vore extra skönt nu i slutspurten

Det är inte många matcher kvar nu av Bundesliga. Det är sex omgångar kvar och dessa sex omgångar beskrivs som en slutspurt. Det finns arton poäng totalt att hämta på dessa sex matcher. Vissa motstånd kan anses vara lättare än andra, men i de sista matcherna vill alla verkligen ta så många poäng som möjligt. Senast mot Bayern München tappade man fokuset och straffades av egna individuella misstag. Bayern München är förvisso ett annat lag än Köln, men det gäller att man direkt visar framfötterna och visar vem det är som dominerar matchen. Man får också se upp med att släppa in motståndarna i matchen, som man gjorde i den förra matchen. En annan sak som måste sitta är spelförståelsen och att man ser var man har varandra på planen. Det och att effektiviteten med bollen måste infinna sig, så att man kan döda matchen tidigt och föra den i rätt riktning. Köln ligger på sjunde plats på 40 poäng och parkerar på en potentiell sistaplats till Europa. De fyrtio poängen och den sjundeplatsen är vad niondeplacerade Union Berlin vill erövra från Köln ikväll. Det blir en spännande match på ett fullsatt die Stadion An der Alten Försterei ikväll.

Preliminära laguppställningar

Union Berlin: 
Rønnow - Jaeckel, Knoche, Baumgartl - Khedira - Trimmel (c), Haraguchi, Prömel, Gießelmann - Becker, Awoniyi

FC Köln: Schwäbe - Ehizibue, Kilian, Hübers, Hector (c) - Skhiri, Özcan - Thielmann, Uth, Kainz - Andersson

Avspark är 20:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sädningen börjar 20:20 på Viaplay och Vsport Extra med engelska kommentatorer. 


 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-04-01 13:48:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig