Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-03-04 15:30

Union Berlin - 1. FC Köln

Inför Union Berlin vs FC Köln

Inför Union Berlin vs FC Köln

Ny match och nya tag för Union Berlin när man tar emot FC Köln hemma på die Stadion An der Alten Försterei. Här är läget i truppen och tränarens tankar inför matchen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att tränare Urs Fischer fick beskriva motståndaren FC Köln. Han sa att de är ett löpvilligt och löpstarkt lag som har en bra blandning i sitt sätt att spela på. De öppnar upp ytor att lura in motståndaren på och de sätter även bollar mot backlinjen och är farliga på andrabollarna. Han sa också att de även är ett lag som gärna tar sig runt på kanterna och går på djupet för att sedan försöka slå in bollar därifrån eller försöka bryta in sig från sidorna. Han gav dem också beröm för deras modiga sätt att spela på med hög press, många smarta passar framåt och bakåt för att kunna sätta press på motståndaren. Han avslutade med att säga att det blir en intressant uppgift att ta sig ann.

 Läget i truppen

Nästan alla spelare står till tränarens förfogande. Tre spelare kan inte vara med eller är tveksamma till att kunna tas ut till matchtruppen. Det är Jérôme Roussillon, Andras Schäfer och Niko Gießelmann. Annars är alla spelare redo och tillgängliga för spel.

Känns som att segern kommer sitta långt inne mot luriga Köln

Jag har inte hunnit rapportera om de senaste två matcherna, men jag kan säga att man tog sig vidare mot Ajax i Europa League till en historisk åttondelsfinal och mot Bayern München tog det tyvärr stopp när man åkte på en förlust mot ett hemmastarkt motstånd. Den matchen är dock bara en parentes på vad som annars varit en otrolig säsong för Union Berlin och det finns fortfarande mycket kvar att spela för. Det är långt kvar innan det är över och det är bara tre poängs skillnad till de övriga två i topp tre. Nu ska man förhindra att det gapet blir större genom att ta tre poäng hemma mot FC Köln på die Stadion An der Alten Försterei

Köln är ett sådant lag som man inte riktigt vet var man har dem någonstans. Ena stunden gör dem en bra match och i den andra en mindre bra. Det saknas en kontinuitet i det laget och denna säsong är de ett mittenlag, men de är ett mittenlag som kan ställa till med besvär för ett topplag likt Union Berlin som vill komma tillbaka efter förlusten senast. På die Stadion An der Alten Försterei är man svårslagna och med publikens stöd i ryggen kommer man lyckas ta de tre viktiga poängen. Detta är dock inte det enda som behöver infinna sig, man måste också vara med ifrån början och direkt ta kommandot och styra spelet i önskad riktning.

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Trimmel (c), Laidouni, Khedira, Haberer, Juranovic - Becker, Behrens

FC Köln: Schwäbe - Schmitz, Hübers, Chabot, Hector (c) - Skhiri, Martel - Maina, Ljubicic, Kainz, - Tigges

Avspark är 15:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer



 





 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-03-04 12:45:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Kan Union forsätta prestera på topp?