Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-01-21 15:30

Union Berlin - Hoffenheim

Inför Union Berlin vs Hoffenheim

Efter ett långt uppehåll drar Bundesliga igång igen. Union Berlin inleder med att ta emot TSG Hoffenheim på hemmaplan på die Stadion An der Alten Försterei. Här är läget i truppen och tränarens tankar inför matchen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer fick kommentera den ovanligt långa ledigheten. Han sa att man har matchat under ledigheten för att hålla uppe formen och det ser bra ut inför matchen mot Hoffenheim. Det finns dock några grejer man behöver finslipa på, som i försvaret, men annars var han nöjd. Om Hoffenheim sa han att de är ett lag som hittar bra spelmässiga lösningar på sina problem och att de ofta gilla att komma runt på sina kanter där de har snabba spelare. Han sa också att så länge grunderna i spelet sitter, så ska det gå bra med spelet mot Hoffenheim.

Läget i truppen

Union Berlin får klara sig utan några spelare på grund av skador och avstängningar. Mittbacken Diogo Leite är avstängd. Mittfältarna Andras Schäfer och Morten Thorsby rehabiliterar sig från skador, men de båda gör framsteg och är på god väg tillbaka. Nyförvärvet Jerome Roussillon är ännu inte spelklar och Sven Michel återhämtar sig från sjukdom. Danske förstemålvakten Frederik Rønnow är fullt tillbaka och har varit med och spelat matcher samt tränat med laget.

Dags att hitta tillbaka till den fina formen

Äntligen är det dags för riktig fotboll igen. Union Berlin tar i eftermiddag emot TSG Hoffenheim hemma på die Stadion An der Alten Försterei. Det har varit ett välbehövligt uppehåll för Union Berlin som har hunnit vila upp sig och kommit tillbaka som ett annat lag. De tre sista matcherna innan uppehållet är nu historia och man kan fortsätta blicka framåt, men man gör det en match i taget. Under uppehållet har man spelat träningsmatcher mot olika lag och där har det bara slutat i vinst för Union Berlin. Formen har hållit i sig, men det fanns fortfarande saker att jobba på. Något annat som är positivt är att förstemålvakten Frederik Rønnow är tillbaka från sin skada. Hans rutin och stabilitet behövs. Det har som sagt varit ett tag sedan man spelade i ligan sist, men förutsättningarna är desamma för motståndaren. Så länge grunderna i Union Berlins spel sitter, så ska man kunna gå segrande ur matchen.  

Laguppställningar

Union Berlin: Rønnow - Jaeckel, Knoche, Doekhi - Trimmel (c), Haraguchi, Khedira, Haberer, Gießelmann - Becker, Behrens

Hoffenheim: Baumann (c) - Kabak, Vogt, Nsoki - Skov, Geiger, Stiller, Angelino - Baumgartlinger - Dolberg, Kramaric

Avspark är 15:30 på die Stadion An der Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-01-21 13:07:36
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig