Lagbanner
2022-10-13 21:00

Union Berlin - Malmö FF

Inför Union Berlin vs Malmö FF

Inför Union Berlin vs Malmö FF

Efter att ha återtagit sin serieledning i Bundesliga och utökat avståndet ytterligare till sina rivaler, så är det nu dags att göra detsamma mot Malmö FF i gruppen och befästa tredjeplatsen. Här är tränarens tankar och läget i truppen inför matchen.

Tränarens tankar

Urs Fischer inledde med att kommentera vinsten mot Malmö FF förra veckan och att det var viktigt att man kunde vinna den matchen. Det hade kunnat sluta med vinst för båda lagen. Om Malmö FF som lag sa han att det är ett ganska så variabelt lag med olika spelsystem. I deras senaste match såg det annorlunda ut jämfört med matchen mot Union Berlin och deras oförutsägbarhet är något de kommer vara förbereda på, sa Urs Fischer på presskonferensen. Man vet vad som väntas men fokuset kommer framförallt var på det egna spelet och att man gör sitt bästa, avslutade Urs Fischer med att säga.
  
Läget i truppen 

I Union Berlin är truppen skadefri och alla spelare förutom Andras Schäfer är tillgängliga. Han drog som bekant på sig ett rött kort i förra matchen och är därmed avstängd i hemmamötet. Spelarna i den breda truppen har fått chans att vila och återhämta sig från helgens match. Med tanke på att Union Berlin befinner sig i vad man i Tyskland kallar för “Englische Woche”, så kommer det sannolikt ske rotation i Union Berlins startelva. Vilka det blir återstår att se på matchdagen.  

Att befästa tredjeplatsen är vad som gäller 

Union Berlin återerövrade sin serieledning i helgens match och utökade försprånget till sina rivaler ytterligare. I Europa League tänker man göra detsamma mot Malmö FF hemma på die Stadion An der Alten Försterei. Vid vinst ökar man avståndet till Malmö med sex poäng och kommer närmare möjligheten att ta sig vidare och förlänga vistelsen i Europa. Det kommer dock inte bli lätt, då Malmö kommer vilja ha revansch och inte låta kampen om tredjeplatsen redan vara avgjord på den fjärde matchdagen. Malmö hade sin häxkittel, men nu ska de få smaka på ett fullsatt kokande Alten Försterei. Det som hände i Malmö på läktaren var en ovanlighet och inget som normalt brukar förekomma bland Union Berlins fans. På torsdag kväll kommer de få se supportrarna från sin rikiga sida. Alla vet vad det gör med Union Berlin och vad de lyckas prestera med deras stöd i ryggen. 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-10-13 00:34:10
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig