Lagbanner
Stadion An der Alten Försterei, 2022-03-01 20:45

Union Berlin - St. Pauli

Inför Union Berlin vs St. Pauli

En riktigt härlig fotbollsfest är att vänta när Union Berlin tar emot St. Pauli på die Station An der Alten Försterei. Två traditionella lag som är toppexemplar på hur den tyska fotbollskulturen kan te sig in sin allra finaste form. Nu ställs de båda ”antikommersiella” klubbarna mot varandra i kvartsfinalen av tyska cupen. Här är tränarens tankar och läget inför matchen.

Tränarens tankar

På presskonferensen sa Urs Fischer om St. Pauli att de är ett lag som är med i kampen om uppflyttning till Bundesliga och att det går bra för dem i deras liga. De har också tagit sig till kvartsfinalen av cupen och slog ut en högvärdig motståndare i förra omgången och att det var en välförtjänt seger. Han säger också att de är ett spelförande lag som försöker hitta spelmässiga lösningar på sina problem på planen. På omställningarna och kontringarna är de starka och springer väldigt mycket. De är aktiva och försöker alltid sätta hög press på motståndaren. Det blir en tuff match, säger han. 

Läget i truppen

Precis som i förra matchen är fortfarande Keita Endo och Andras Schäfer borta på grund av skador. För Keita Endo går det lite framåt och Andras Schäfer är på god väg tillbaka. Han har tränat lite grann med truppen i veckan, men inte så pass mycket att han är tillgänglig och ett namn för truppen. Urs Fischer hoppas att han under veckans gång kan ta del av träningen med laget helt och hållet. Annars finns det inga fler bekymmer för Union Berlin och alla spelare står till förfogande inför morgondagens (tisdag) kamp i kvartsfinalen. 

Trots hajpen är det ändå fullt fokus på att ta sig vidare i cupen

Trots helgens framgång och att man hittade målet igen, tycker Urs Fischer att man ändå behöver förbättra saker och ting. Allting är inte helt felfritt efter vinsten mot Mainz, man förlorade ändå tre matcher innan dess och gjorde heller inte mål på dessa matcher. Han menar alltså att man inte är helt nöjda ändå och att man börjar om på ny kula mot St. Pauli. På frågan om matchen är mer speciell än andra matcher, svarade han att man sett denna match som vilken annan match som helst och att man är fullt koncentrerade på uppgiften ta sig vidare. Han hade heller ingenting att kommentera på frågan vad gäller klubbarnas gemensamma drag och identiteter genom historien, utan intresserar sig bara för det rent sportsliga och fotbollsmässiga. Det är trots allt nuet och dagens match som gäller för att ta sig vidare, inte vad som har hänt i det förflutna. 

En riktig publikfest är att vänta

Även om Urs Fischer förståeligt valde att inte vilja kommentera klubbarnas indentitet och historia, så kommer man inte ifrån vikten av det hela. Det är kanske Tysklands mest traditionsbärande lag vi ser möta varandra och på respektive lags arenor är det alltid fullt ös. Supportrarna är riktigt hängivna och älskar sina lag. Även om någon av lagen inte har de mest fyllda av prisskåp, så har de gjort sig kända för sina atmosfärer och kulten som finns runtomkring dem. Deras fans är också väldigt engagerade och politiska av sig. Det kan hända att vi får se varsitt eller ett enda stort gemensamt ställningstagande mot Putin och kriget i Ukraina. Dessa saker har gjort dem till älskvärda föreningar och är en av många anledningar till varför man ska titta på kvällens batalj i tyska cupen mellan kultklubbarna.

Preliminära startelvor

Union Berlin: 
Luthe - Baumgartl, Knoche, Heintz - Ryerson, Khedira, Prömel (c), Oczipka - Becker, Michel - Awoniyi

St. Pauli: Vasilj - Zander, Dzwigala, Medic, Paqarada (c) - Irvine, Smith, Hartel - Kyereh - Burgstaller, Dittgen

Avspark är klockan 20:45 på die Stadion An det Alten Försterei i Berlin, Berlin. Sändningen börjar 20:40 på Viaplay och Vsport 1 med Lars Sandberg som kommentator.

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-03-01 14:23:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig