Lagbanner
Inför Union Saint Gilloise vs Union Berlin
Union Berlin är redo för sista gruppspelsmatchen i Europa League.

Inför Union Saint Gilloise vs Union Berlin

Det har blivit dags för sista matchen i gruppspelet i Europa League för Union Berlin. Man åker till Leuven i Belgien för det andra mötet mot Union Saint Gilloise. Senast blev det förlust mot ett tufft motstånd, nu är Union Berlin ute efter revansch. Här är tränarens tankar inför matchen och läget i truppen.

Tränarens tankar
 
Tränaren Urs Fischer inledde presskonferensen med att kommentera motståndarens imponerande form och prestationer. Han tycker att de verkligen har övertygat med sin prestation och att de därigenom också leder gruppen. De leder också sin egen liga och som lag är de väldigt kompakta och välorganiserade. Han tycker också att de spelar på ett liknande sätt som Union Berlin och de släpper inte igenom mycket i sitt försvarsspel. De är också bra i sitt kontringsspel ocgh har snabba offensiva spelare som kan utgöra ett hot. Han avlsutade med att säga att det blir en kul utmnaing för Union Berlin att ta sig an.  

Läget i truppen 

Alla spelare är friska och det finns heller inga skador i truppen. 

Poäng i kvällens match avgör vilken turnering det blir
 
Det har blivit dags för den sista matchen i gruppspelet i Europa League där det avgörs vem som går vidare och vem som spelar var. Vid ett eller tre poäng går Union Berlin vidare till slutspel i Europa League, vid förlsut blir det slutspel i Conference League. Det stod redan klart i förra omgången. Kvällens match har beskrivits lite som en höstfinal för Union Berlin, då matchen är betydelsefull för dem och avgör i vilken turnering de spelare i nästa år. Union Saint Gilloise är redan klara för slutspel i Europa League då de har några poängs försprång som gruppledare. Det är därför en virktigare match för Union Berlin att vinna än vad det är för Saint Gilloise, men det kommer inte bli en enkel uppgtift. Det kommer vara som att Unoon Berlin möter sig själva, då deras motståndare spelar på ungefär samma sätt som de själva. Det var tufft senast, men nu har man hunnit växa till sig i den stora Europa-kostymen efter att ha tagit några poäng och gjort några mål. Union Berlin kommer göra allt för att hänga kvar i Europa League, som dessutom genererar lite mer till kassan och ger klubben mer publicitet. Det finns mycket kvat att spela för i denna höstfinalen.  

Laguppställningar 

Laguppställnignarna har inte offenrliggjorts ännu. 

Avspark är 21:00 på King Power at Den Dreef i Leuven, Belgien. Sändningen börjar 20:55 på Vsport Football och Viaplay med Erik Bäckrud som kommentator. 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-11-03 19:53:48
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig