Lagbanner
Weserstadion, 2023-01-25 20:30

Werder Bremen - Union Berlin

Inför Werder Bremen vs Union Berlin

Inför Werder Bremen vs Union Berlin

Det är en så kallad ”engelsk vecka” i Bundesliga just nu. Union Berlin ska ta sig till Bremen och Weserstadion för att spela mot Werder Bremen på bortaplan. Här är tränarens tankar och läget i truppen denna intensiva matchvecka.

Tränarens tankar

Urs Fischer inledde presskonferensen med att kommentera Werder Bremen och han sade att det blir en tuff uppgift. De är ett kompakt lag som spelar ganska aggressivt. Han tog också upp att man kommer möta ett Werder Bremen som har glömt vad som hände i helgen när de åkte på en brakförlust mot Köln. De kommer att visa upp en annan sida än den som syntes under helgens omgång. Deras spelstil påminner lite om Union Berlins och uppe i anfallet har de två farliga spelare i Niclas Füllkrug och Marvin Ducksch som fungerar som bra targetsspelare och som sedan understödjer mittfältet. De pressar också sina motståndare en del i sitt spel.

Läget i truppen

De flesta spelarna är tillgängliga för spel, även de nyförvärv som har tillkommit. Det finns fortfarande några som ännu inte är riktigt återhämtat sig från sina skador. De är Morten Thorsby och Andras Schäfer. Även Sven Michel är lite tveksam till spel på grund av tidigare sjukdom. Annars står alla till tränarens förfogande. Vilken elva det blir återstår att se på matchdagen.

Tålamod är nyckeln till vinst

Helgens match blandade och gav för Union Berlin. Man kämpade och kändes en aning ringrostiga i första halvlek, men i andra kom man ut som ett helt annat lag och lyckades vända underläget mot Hoffenheim. Desto sämre gick det för Werder Bremen som nog helst vill glömma helgen som gick. De åkte på storstryk i Köln, men imorgon kan det vara ett helt annat lag vi ser på planen. För Union Berlins del gäller det att ta det lugnt och metodiskt och inte förhasta saker och ting. Det var en aning stressigt under första halvan av helgens match och det såg lite svajigt ut emellanåt i försvaret. Så länge grunderna sitter och tålamodet infinner sig, så ska man nog lyckas ta med sig tre poäng hem till Berlin imorgon kväll också.

Laguppställningar

Werder Bremen: Pavlenka - Pieper, Veljkovic, Friedl (c) - Weiser, Bittencourt, Groß, Gruev, Jung - Füllkrug, Ducksch

Union Berlin: Rønnow - Leite, Knoche, Doekhi - Trimmel (c), Haraguchi, Khedira, Haberer, Gießelmann - Becker, Behrens

Avspark är 20:30 på Weserstadion i Bremen, Bremen. Sändningen börjar 20:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-01-24 20:05:59
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig