Lagbanner

Sommarens första nyförvärv har presenterats

Sportchef Oliver Ruhnert har använt sin berömda strategi med att knyta till sig kontraktslösa spelare och de med utlöpande kontrakt. Nu har han hittat sin första sommarvärvning från konkurrenten Greuther Fürth.

Det har blivit några spelarförluster för Union Berlin på sistone, men nu har man varit tidigt ute och redan skaffat sommarens första värvning inför nästa säsong. Oliver Ruhnert har spanat och hittade defensiva mittfältaren Paul Seguin från konkurrenten och bottenkrigande SpVgg Greuther Fürth. Hans kontrakt löper ut i sommar och Union Berlin har skaffat honom på fri transfer. Han ansluter alltså gratis till klubben, men det är inte sagt hur länge han blir i klubben. Inför nuvarande säsong hämtade man in mittbacken Paul Jaeckel från samma klubb och båda spelade stor roll när de tog upp Greuther Fürth till Bundesliga. Från och med nästa säsong kommer de spela tillsammans igen. 

Som spelare har tjugosexåriga Paul Seguin varit en viktig del i Greuther Fürths sätt att spela. Det var han även förra säsongen när han spelade i nästan varje match för dem och bidrog starkt till avancemanget med sina sju mål och åtta assist. Under nuvarande säsong i Bundesliga har han i stort sett spelat varje match för Greuther Fürth och hittills bidragit med tre assist. Han är ganska tuff i sitt spelsätt och håller inte tillbaka på något. Det har hittills blivit nio gula kort och han är mycket stark i sina närkamper. Det är också en löpvillig spelare man fått tag på vars passar ofta leder fram till avslut.

Paul Seguin är östtysk och kommer ifrån början från Magdeburg. Han är son till en av gamla Östtysklands och 1.FC Magdeburgs största spelare, Wolfgang Seguin, som bland annat är meste rekordhållare i den klubben och vann Cupvinnarcupen med Magdeburg 1974 mot AC Milan. Paul började spela fotboll i 1.FC Lokomotiv Stendal och den professionella banan påbörjades i VFL Wolfsburg innan det bar av på lån till Dynamo Dresden och därefter söderut till Greuther Fürth. Han har redan hunnit med att vinna tyska cupen med Wolfsburg och har hunnit få en del matchvana i de högsta ligorna. Det är en hårt jobbande erfaren spelare Union Berlin fått in och som dessutom har följt klubben en längre tid under sin uppväxt i de östra delarna av Tyskland. Han är som gjord för klubben.

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-03-08 23:22:55
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig