Lagbanner

Trots spelarförlusterna - ledningen tror fortfarande starkt på nuvarande laget

Transferfönstret har stängt och die Eisernen hade fullt upp innan det stängdes. Det var ett omtumlande fönster med chockartade och emotionella farväl, samtidigt som man fick bra och välkomna nytillskott till truppen. Ledningen var lite bitter efter det som skett, men de vet om att de fortfarande kan nå sina mål med det spelarmaterial som står till förfogande, även om viktiga kuggar har försvunnit.

Hade kommit tidigare bud på stjärnan

I fotbollsmagasinet Kicker kan man läsa att Union Berlins sportchef Oliver Ruhnert i tisdags på en presskonferens talade ut om Max Kruses plötsliga avsked och hur turerna kring hans övergång varit. På presskonferensen sa han bland annat att man nekat ett första bud från VFL Wolfsburg på honom, så man ville egentligen inte sälja honom i första taget. Men sedan kom ett andra och Max Kruse hade vädjat till ledningen om att bli såld, då det var ett erbjudande från klubben han helt enkelt inte kunde neka. Union Berlin kunde inte hålla kvar honom mot sin vilja och tjänade dessutom pengar på att sälja honom, vilket de kanske inte gjort ifall han stuckit med utgående kontrakt i sommar. Han är dock noga med att på presskonferensen tacka Max Kruse för vad han gjort för klubben och att besvikelsen lagt sig sedan det hastiga beslutet togs.

En missad chans att bli historisk för honom - men inte för Union Berlin

Ifall Max Kruse valt att stanna kvar tills sommaren och spela säsongen ut och kanske förlängt sitt kontrakt, så hade han kunnat bli ännu mer av en klubbikon än vad han redan var. Han bidrog starkt till sjundeplatsen och Conference League förra säsongen. I en artikel från måndags i tyska Sky Sports kan man läsa att klubbpresidenten Dirk Zingler tackade Max Kruse för vad han gjort för dem. Han sa att hans tid i klubben varit den mest sportsligt framgångsrikaste och ekonomiskt värdefullaste tiden i klubbens historia. Samtidigt passade han på att skicka en syrlig passning till Max Kruse. Han sa att han trots succén medvetet valt att inte vilja skriva historia med klubben och att man måste respektera det beslutet. I tyska der Tagesspiegel som också var på plats under presskonferensen, kan man läsa att Oliver Ruhnert försäkrar om att Union Berlin ändå kommer skapa historia. Det är något man sedan några år tillbaka alltid gjort varje helg och att det är laget på plats som gör det, inte en enda individ. Det gjorde de innan Max Kruse och målet är att fortsätta göra det i framtiden med.

Tron på nuvarande truppen är stark

Med de betydelsefulla spelarna Max Kruse och Marvin Friedrichs farväl från klubben, är ändå Oliver Ruhnert övertygad om att laget kommer fortsätta på samma inslagna väg som de befinner sig på nu. I Kicker säger han bland annat att det är svårt att fötutse vad som kommer hända de kommande veckorna med pandemin. Redan nu har de fått in två fall av Corona från Julian Ryerson och Grischa Prömel. Han säger dock också att Taiwo Awoniyi är tillbaka i träning igen från afrikanska mästerskapen och att nyförvärvet Andras Schäfer är igång med träningen. Så småningom kommer nog Genki Haraguchi tillbaka från sitt VM-kval med. Sven Michel är också i full gång och Oliver Ruhnert är ändå optimistisk och tror på Urs Fischers starka lagbygge och ledarskap. Han säger också i Kicker att han och ledningen självklart tror att de har ett lag som kan vara framgångsrikt. Det är de övertygade om och det har han även sagt till manskapet, för att stärka deras moral och låta dem veta att de har hela ledningens förtroende bakom sig och att ingenting faller på en spelare. Laget går alltid före jaget i Union Berlin, klubben där alla vill spela fotboll.


 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-02-02 23:59:09
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig