Lagbanner

Union Berlin fick St. Pauli i cupen

Igår lottades kvartsfinalerna av DFB-Pokal. En riktig publikfest är att vänta när kultklubbarna Union Berlin och St. Pauli från Hamburg gör upp om semifinalen.

Det händer mycket för Union Berlin just nu. Samtidigt som man under gårdagen med spänd förväntan väntade på vilken motståndare man skulle få i kvartsfinalen av cupen, kom också tragiska nyheter på transferfönstret för klubben. Det stal lite av uppmärksamheten, men nyheten om att man blev lottade mot FC St. Pauli i cupen fick klubben och dess supportrar att komma på andra tankar.

Ifall restriktionerna lättar inför cupmötena i början av mars, så har vi en riktig publikfest att se fram emot. Båda klubbarna har oerhört hängivna och passionerade fans som verkligen brinner för sina lag. Bådas arenor är omtyckta för sina atmosfärer, men detta möte mellan lagen kommer spelas på hemmaplan för die Eisernen. Union Berlin rullar på som tåget i ligan just nu och är i en fin form. Detsamma gäller för FC Sankt Pauli i Zweiten Bundesliga. Efter att ha harvat några år i andraligan, så verkar det som att de kan fixa att gå upp till Bundesliga igen. Just nu är de i riktigt bra form och ligger tvåa bara två poäng bakom serieledarna. Vi har alltså en mycket bra match att se fram emot med två riktigt taggade lag.
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-01-31 14:36:31
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig