An der alten Forsterei, 2023-01-21 15:30

Union Berlin - Hoffenheim
3 - 1

Union Berlin hittade tillbaka till den fina formen

Äntligen var det dags för Bundesliga igen och det märktes att premiärnerverna satt i. Efter en svagare första halvlek kom Union Berlin ut som ett annat lag i andra halvlek. Här är några höjdpunkter från matchen mot Hoffenheim.

Efter ett långt uppehåll var det äntligen dags för Bundesliga igen. Det blev ett riktigt målkalas denna omgång och i Union Berlins match bjöds det på totalt fyra mål. Union Berlin inledde matchen svagt och hade det svårt att producera något framåt. När man väl lade upp något spel, så kändes det ganska stressigt och obekvämt med bollen. Man fick jaga en del boll, men det är något man är van vid att göra sedan tidigare. Anfallsduon Jordan Siebatcheu och Sheraldo Becker fick inte mycket uträttat, men i den tjugofemte minuten fick Union Berlin en gyllene chans att ta ledningen på straff. Då hade Ihlas Bebou orsakat hands inne i straffområdet. Dock blev det en svag slagen straff från Jordan Siebatcheu och Union Berlin gick miste om att ta ledingen. Istället skulle gästerna Hoffenheim genom just Ihlas Bebou ta ledningen när han på kontring i den fyrtiotredje minuten kunde göra mål.

I andra halvlek kom Union Berlin ut som ett annat lag än det man sett i första halvlek. Man hade satt in nya och friska ben för att öka pressen på Hoffenheim. Bytena gav effekt och man radade upp hörna efter hörna fram till kvitteringen kom genom Danilho Doekhi i den sjuttiotredje minuten. Union Berlin gick för vinst och det kom ytterligare offensiva byten. Att göra mål på hörna skulle visa sig vara nyttigt för Union Berlin, då samme Danilho Doekhi nickade in 2-1 till Union Berlin i den åttionionde minuten. Man kände sig inte riktigt färdiga där ännu och i de sista tilläggsminuterna kom 3-1 genom den inbytte ynglingen Jamie Leweling. Han gjorde det med stil också, då han tunnlade målvakten. Kort därefter ljöd slutsignalen och Union Berlin hade gjort en ordentlig återhämtning efter att ha legat under i början av andra halvlek. Danilho Doekhi fick dessutom en plats i omgångens elva för sina två avgörande mål.

Nästa match för Union Berlin är redan på onsdag. Då reser man till Bremen för att spela mot Werder Bremen på bortaplan. Sedan väntar ett Berlinderby på lördagen mot Hertha Berlin. Det blir en fullspäckad vecka för Union Berlin.