Lagbanner

Union Berlin investerar i det sportsliga

Klubbens framgångar har gett klirr i kassan, det är pengar man väjer att satsa på den egna verksamheten i ett steg att etablera sig ytterligare i den tyska fotbollens toppskikt.

Den första halvan av säsongen må kanske inte ha avslutats på allra bästa vis för Union Berlin, men det märktes inte av några dystra miner på medlemsmötet i måndags. I Kicker kan man ta del av när president Dirk Zingler kom med många positiva besked vad gäller klubbens ekonomi. För första gången i klubbens historia kunde man redovisa ett positivt besked i ekonomin. Detta är pengar man tänker investera i den egna verksamheten genom att rusta upp stadionområdet, träningsanläggningen och uppgradera arenan, någonting man velat göra ganska länge. Förutom att presentera en positiv budget, så kunde man också stoltsera med att ha gått om rivalen Hertha Berlin vad gäller antalet medlemmar. Stadsrivalen Hertha Berlin har 44211 medlemmar och Union Berlin har 48364 medlemmar. Man har då flest medlemmar i huvudstaden. 

Investeringarna och uppgraderingarna kommer att ske i olika faser under de två närmaste åren. I Kicker kan man läsa att man de kommande vår först ska rusta upp stadionområdet genom att förbättra träningsanläggningarna. Ett nytt klubbhus på tre våningar med pub, takterrass och en fanshop ska byggas samt ett parkeringshus med plats för trettiofyra bussar.  Detta kommer dröja 12-14 månader att bygga klart, därefter påbörjas uppgraderingen av arenabygget. Det enda man kommer behöva stå ut med under säsongen 2024-2025, är att man kommer behöva spela sina hemmamatcher på Olympiastadion under tiden som man renoverar Alten Försterei. All investering och allt bygge av generationsprojektet kommer vara mödan värd, då Dirk Zingler tror att det kommer bli en av Europas häftigaste arenor. Jag tror honom, för vem vill inte befinna sig på en arena med en kapacitet på 37500 varav det kommer finnas 29000 ståplatser och 8500 sittplatser. Det kommer bli en mäktig ny arena med en fantastisk inramning.  

 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-11-15 15:49:36
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig