Schalke 04 - Union Berlin
1 - 6

Union Berlin krossade Schalke 04
Union Berlin krossade Schalke 04 och tangerade nytt klubbrekord.

Union Berlin vann med hela 6-1 mot Schalke och satte nytt eget rekord för högsta vinst i ligan.

Det var två obesegrade lag som mötte varandra nere i Gelsenkirchen, men ett av dem skulle tidigt visa vem det var som bestämde. Schalke 04 är nykomlingar i år och Union Berlin har hunnit smaka på Bundesliga i tre år och gör nu sitt fjärde år i Bundesliga. Schalke 04 har ett starkt hemmastöd och ger laget extra energi, men det visade sig inte ha någon som helst påverkan på ett väldigt effektivt Union Berlin.

Redan i sjätte minuten kom det första målet för Union Berlin när norrmannen Morten Thorsby, som gjorde sin debut från start, placerade in en boll med huvudet efter att ha fått en nick till sig i straffområdet av Danilho Doekhi, som även han gjorde sin denut från start. Förarbetet dessförinnan mellan Niko Gieβelmann och Sheraldo Becker var inte dumt det heller, när de tog en snabb och kort hörna som ställde till det i Schalkes straffområde. Trots det snabba målet och tidigt underläge, så gav Schalke 04 inte upp hoppet. De fortsatte att spela bra fotboll och vara med i matchen med högt tryck uppe på Union Berlins planhalva. Den höga pressen lönade sig och de lyckades i den trettionde minuten få en straff efter att Robin Knoche nuddat bollen med handen. Straffen togs av den förra Union Berlin-spelaren Marius Bülter som satte den kyligt nere i det vänstra hörnet efter att ha fintat den danske målvakten Frederik Rønnow.

Glädjen och kvitteringen varade inte länge för hemmalaget, för i den trettiosjätte minuten visade firma Becker & Siebatcheu upp sitt fina samarbete när Sheraldo Becker gjorde mål på assist från Jordan Siebatcheu. De fick dock lite hjälp av en Schalke-försvarare som styrde bollen in i nät och ställde målvakten Alexander Schwolow. Union Berlin skulle få det sista ordet när Janik Haberer i den tredje tilläggsminuten drog på ett lågt och hårt skott utanför straffområdet efter att ha snappat upp en boll som styrdes bort av en Schalke-försvarare. Bollen gick som en kanonkula in i mål och den var ostoppbar för Alexander Schwolow. Ett effektivt Union Berlin kunde kliva av planen med det bekväma resultatet 3-1.

Andra halvlek började på samma sätt som den första slutade, nämligen med ett mål från Union Berlin. Det hann knappt gå en minut förrän firma Becker & Sheraldo var igång igen. I den fyrtiosjätte minuten stormade Jordan Siebatcheu in i Schalkes straffområdet som en best och drog med sig hela backlinjen för att sedan lämna bollen till Sheraldo Becker som enkelt kunde placera in den i mitten förbi en chanslös Alexander Schwolow. Schalke 04 blev desperata och gjorde hela fyra byten på kort tid där bland annat Jordan Larsson kom in och den gamla Union Berlin-spelaren Sebastian Polter. Union Berlin passade även dem på att göra många byten och bland annat superduon Sven Michel och Kevin Behrens kom in istället för den andra superduon Sheraldo Becker och Jordan Siebatcheu.

Det var Union Berlins byten som skulle visa sig vara mest effektiva och man drog inte med på tempot. Man behöll det och skruvade upp det en aning. Schalke fortsatte ha enorma problem i sitt försvarsspel och ett försök att nicka bort en långboll på Sven Michel misslyckades kapitalt. Sven Michel fick springa fri mot mål på enorma ytor som öppnat upp sig och gjorde det bästa möjliga chansen han fick. Lugnt och stilla placerade Sven Michel i den åttiosjunde minuten bollen nere i det högra hörnet. Hans mål betydde 5-1, men han var inte färdig där. Precis innan slutsignalen fick han en till jättechans efter ytterligare en bjudning av Schalkes försvarare. Han tackade och tog emot och satte en fantastisk fint gjort volley som betydde 6-1 till Union. Sedan ljöd slutsignalen och Union Berlin kunde få slut på Schalkes lidande.

Det blev en total överkörning av Schalke 04 från Union Berlin och de tangerade dessutom ett nytt klubbrekord med den största vinsten i Bundesliga i klubbens historia. Nu har man dessutom gjort elva mål på fyra matcher. Bara Bayern München ligger bättre till med sina sexton mål på fyra matcher. På tal om Bayern München, så är det just dem man ska möta i den femte omgången av Bundesliga. Det är en match man inte får missa när två av ligans formstarkaste lag gör upp om förstaplatsen.