Werder Bremen - Union Berlin
1 - 2

Union Berlin straffade ett pressat Werder Bremen med hög press

Union Berlin åkte till Bremen och Weserstadion med mycket tålamod mot ett revanschsuget Werder Bremen. Lugnet och tålamodet lönade sig och man kunde resa tillbaka till Berlin med tre poäng i bagaget.

Nyckeln till seger mot ett revanschsuget Werder Bremen var att man inte skulle förhasta saker och ting och slå till i rätt ögonblick. Just det gjorde Union Berlin mot Werder Bremen. Första halvlek inleddes med att de båda lagen kände och klämde på varandra. Kevin Behrens var ganska nära att få in bollen i mål när han efter dryga tio minuters spel var uppe och störde Werder Bremens målvakt Jiri Pavlenka med en glidtackling, men bollen gick bredvid den vänstra stolpen. Sedan svängde det ganska snabbt och i den fjortonde minuten gjorde Amos Pieper mål för Werder Bremen på nick från en frispark av Marvin Ducksch. Glädjeyran över att ha tagit ledningen skulle dock ta slut ganska snabbt när Union Berlin kvitterade i den sextonde minuten genom Janik Haberer efter att tillsammans med Kevin Behrens och Sheraldo Becker ha stressat fram ett misstag i backlinjen. Lite innan första halvlekens slut hade Union Berlin turen på sin sida efter att Werder Bremens Leonardo Bittencourts skott blev för svagt och nuddade stolpen ut. Backlinjen och målvakten kunde dra en suck av lättnad. Det hade kunnat stå 2-1 till Union Berlin i halvtid, men Sheraldo Beckers fina skott på mål dömdes bort för hands efter att bollen dessförinnan nuddat Kevin Behrens hand. Ställningen var alltså 1-1 i halvtid.

I andra halvlek tog Union Berlin kommandot direkt. Det dröjde inte mer än en minut innan nyförvärvet Josip Juranovic slog en perfekt slagen hörna som Kevin Behrens nådde högst upp på i straffområdet och gav därigenom ledningen till Union Berlin. Werder Bremen spelade inte dåligt och var ett helt annat lag än det man såg under helgens omgång, men det var ändå Union Berlin som var närmare en utökning än vad Werder Bremen var en kvittering. I den sextiofemte minuten var Kevin Behrens och Sheraldo Becker nära på det igen. Då var Kevin Behrens en hårsmån ifrån att kunna göra 3-1, men hans touch från Sheraldo Beckers fina inlägg och förarbete var inte starkt nog och Werder Bremen kunde rädda bollen på mållinjen. Resultatet 2-1 skulle stå sig hela matchen ut och Union Berlin kunde kliva av planen som segrare.

Denna vinst var Union Berlins andra under det intensiva ”engelska veckan” med tre matcher på kort tid. De har en god form och ser starka ut inför Berlinderbyt på lördag. Då möter man en decimerat och svagt Hertha Berlin som släppt in åtta mål på sina två senaste matcher och förlorade stort i sin senaste match. Union Berlin går in med starkt självförtroende inför lördagens match med en andraplats och två vinster på raken. Trots det starka självförtroendet, så vet man om att det är en ny match som man ska spela av på bästa möjliga sätt för att ta de tre viktiga poängen.