Lagbanner
An der alten Forsterei, 2024-04-06 15:30

Union Berlin - Bayer Leverkusen

Union Berlin tar emot suveräna serieledarna Bayer Leverkusen
Union Berlin-supportrarnas tifo inför mötet mot Werder Bremen på Alte Försterei.

Union Berlin tar emot suveräna serieledarna Bayer Leverkusen

Det svåra spelschemat fortsätter för Union. Efter förra helgens 0-0 match i Frankfurt väntar nu ligans bästa lag, Bayer Leverkusen, hemma på Alte Försterei. Här är tränarens ord och mina tankar inför det tuffa mötet som stundar.

Tränare Nenad Bjelicas tankar på presskonferensen

Presskommunikatör Christian Arbeit inleder presskonferensen med att informera om att Janik Haberer, Jerome Roussillion och Jakob Busk missar matchen på grund av skador. Nenad inleder med att hylla motståndet, men ser också fram emot att spela inför ett, som vanligt, fullsatt Alte Försterei. Han fortsätter med att lyfta bredden i Leverkusens trupp och att cupmatchen mot Fortuna Dusseldorf i veckan inte behöver vara något negativt för motståndarna. Vidare menar han på att det gäller att ta vara på alla målchanser vi får och att visa karaktär och bibehålla koncentrationen under hela matchen. Xabi Alonsos arbete i "Die Werkself" berömms också, men han tar även upp att vår hemmaform är riktigt bra och att vi gillar att spela inför hemmasupportrarna. Han belyser också Robin Gosens goda prestationer under säsongen och anser att han förtjänar att återfå sin plats i det tyska landslaget. Om Andras Schäfer, som är tillbaka efter den två matcher långa avstängningen han ådrog sig mot Stuttgart, säger tränaren att han inte är garanterad en startplats, men ett utmärkt alternativ på det centrala mittfältet.

Bayer Leverkusens truppläge

I bortalaget har man alla spelare utom brasilianske ytterbacken Arthur att tillgå, vilket betyder att Victor Boniface är tillbaka i en Bundesliga-matchtrupp efter en längre tids skadefrånvaro. Tidigare i veckan bortaslog man Fortuna med de klara siffrorna 4-0, utan att för den sakens skull behövt gå för fullt i den matchen. Där kunde man lufta truppen ordentligt genom att byta ut spelare som Wirtz, Xhaka och Grimaldo i mitten av andra halvlek. Sedan ska det även tilläggas att Xabi Alonso har väldigt bred trupp och kan formera laget efter motståndet, utan att överge sin spelide eller sänka kvaliteten avsevärt, vilket såklart är en oerhörd styrka.

Återseendet

Det blir också ett (kärt) återseende för supportrarna och några av spelarna i truppen när Robert Andrich kommer tillbaka till sin gamla hemmaarena. Men det går inte att säga att det är exakt samme spelare som återvänder. Under Andrich tid i Union var han känd som en viktig kugge och slitvarg i Urs Fischers fysiska lag. Idag är han mer av en allround mittfältare som klarar av styra spelet bakifrån, bryta bollar i defensiven och komma med upp i offensiven med sin känsliga högerfot. Bildar tillsammans med Xhaka en oerhört bollskicklig duo på det defensiva mittfältet i Alonsos Leverkusen.

Läget i Union samt vad blir viktigast för att ta poäng?

Som tränare Nenad Bjelica var inne på kommer det inte finnas utrymme för misstag, vare sig defensivt eller offensivt. Vi kan nog räkna med en tajt tillställning där Leverkusen kommer föra matchen med bollinnehavet och Union ligger lågt med backlinjen för att utnyttja de kontringslägen som kommer uppstå. Därför tror jag anfallsparet Vertessen och Hollerbach kommer starta, eventuellt Volland istället för den förstnämnde. Det är förstås en klyscha, men det råder inga tvivel om att fasta situationer kommer bli viktiga för Union, framförallt om spelet inte stämmer. Senast lagen möttes var borta i Leverkusen på Bayarena när hemmalaget avfärdade oss enkelt med en 4-0 vinst, däremot slutade senaste mötet i Köpenick mer positivt med en händelsefattig 0-0 match där Union var närmast segern. I helgens match kommer vi med största sannolikhet få se en 3-4-1-2 uppställning med samma försvarstrio som i de senaste matcherna och ett mittfält bestående av tre fysiskt och defensivt starka spelare med kapten Trimmel och Gosens på varsin kant. I och med Haberer och Roussillons frånvaro, blir elvan enklare att formera.

Startelvan

3-4-1-2

Rönnow

Doekhi - Vogt - Leite

Trimmel (K) - Tousart - Khedira - Gosens

Schäfer

Hollerbach - Vertessen

Carl Wass@CW_02s2024-04-04 23:40:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig