Union Berlin vidare i cupen efter förlängning
Union Berlin klarade av favoritskapet och tog sig vidare till nästa omgång av tyska cupen.

Det blev ingen enkel match för favoriterna Union Berlin

Några av klubbarna från Bundesliga åkte redan ut ur första rundan av cupen mot lag från lägre ligor än de själva. Union Berlin hade lite skadeglädje över att stadsrivalen Hertha Berlin åkte ut på straffar mot Eintracht Braunschweig, men det såg länge ut som att Union Berlin skulle gå samma öde till mötes mot Chemnitzer FC från Regionalliga Nordost. Union Berlin hade det tufft och kämpigt mot det taggade himmelsblårandiga laget från Sachsen. Chemnitz kände sig stärkta av vad de andra mindre lagen hade åstadkommit och kände att allting var möjligt för dem mot Union Berlin. I cupen kan allt hända.

I första halvlek pressade Union Berlin Chemnitz försvar gång på gång, men de lyckades inte få in bollen i mål. De spelade väldigt kompakt och försvarade sig mycket väl, så som assisterande tränaren Hoffmann hade förvarnat om. Inte minst var Chemnitz målvakt Jakub Jakubov ett monster inne i mål. Han gjorde flertalet räddningar och hade det inte varit för honom, så hade Union Berlin kunnat ha en ledning med minst 2-0 i första halvlek. Nyförvärven fick visa upp sig i både startelvan och som inhoppare och de gjorde alla stabila insatser. Jordan Siebatcheu visade en enorm arbetsvilja och var alltid involverad i anfallen framåt. Tillsammans med Sheraldo Becker bildar den målfarlige amerikanen Jordan Siebatcheu ett fint anfallspar. Första halvlek slutade mållös trots Union Berlins enorma övertag sett till antalet avslut på mål.

Andra halvleken inleddes vasst av Chemnitz och i sextioandra minuten chockade de gästerna genom att göra matchens första mål till den stora hemmapublikens glädje. Det var kaptenen Tobias Müller som kom högst upp på en frispark och kunde nicka den i mål bakom Union Berlins danske målvakt. Deras glädje skulle dock inte vara så långe, då Union Berlin knappt en minut efteråt gav svar på tal genom ett klassmål av Jordan Siebatcheu. Ett byte var på gång då Andreas Voglsammer kom in istället för Janik Haberer och levererade direkt. I den sextiofjärde minuten gjorde Jordan Siebeatcheu ett akrobatiskt nummer i form av en cykelspark på bollen han fick från Andreas Voglsammer. Genom det tjusiga numret hade man lyckats få hål på Chemnitz täta försvar och fått den fenomenala Jakub Jakubov att släppa in mål. Med kvitteringen fick Union Berlin ny luft under vingarna och ville satsa framåt ännu mer. Man gjorde därför några fler offensiva byten när man satte in Milos Pantovic, Andras Schäfer och Julian Ryerson mot Sheraldo Becker, Genki Haraguchi och Niko Giesselmann

Trots de offensiva bytena lyckades man inte punktera matchen och det hela ledde till två halvlekar av förlängning där ett offensivt byte till skulle avgöra det hela. I hundrafemte minuten byttes supersuben Kevin Behrens in och efter att halva tiden av den andra förlängningshalvan gått, så hoppade han högst på en hörna när han omarkerad fick rusa in och nicka in den till de ditresta rödvita supportrarnas stora förtjusning. Kevin Behrens kom in och avgjorde en match till för Union Berlin i de sista minuterna då resultatet slutligen fastställdes till 2-1 och Union Berlin fortsätter hålla huvudstadens fana högt i cupen.

Nästa match är premiären av Bundesliga för Union Berlin hemma på die Stadion An der Alten Försterei. Det är ingen vanlig hemmapremiär på lördag, man inleder direkt med ett Berlinderby där det tidigt ska avgöras vem det är som kan titulera sig själva stadsmästare och färga staden i sina färger.