VfB åkte ur cupen

Jaja, jag skall inte lägga för mycket tid detta elände, men tråkigt med en jobbig förlust som inte var riktigt rimlig.
Mönchengladbach kom till VfB Stuttgart som favorit, men mötte ett friskt och frejdigt spelande VfB, där Fabian Bredlow stod i målet istället för Gregor Kobel och tyvärr går ju matchen i minnet som Bredlows. Tyvärr.
Men i början såg allt bra ut. Silas Wamangituka - "the shootingstar" -gjorde återigen en fruktad rusch från halvplan, som lämnade Gladbachs försvar bakom och väl framme vid försvarslinjen så hade några försvarare fått upp en mindre försvarsuppställning. Kongolesen gjorde då några snabba steg till vänster, försatte målvakt Sippel ur balans och tryckte in 1-0 vid stolpen.,Mycket vackert mål.
Men matchen var bara några minuter gammal och nu var bortalaget tvungna att göra något. Nja, det blev ingen  belägring, men en del boll som gick runt i försvaret. Bredlow fick några bollar att mota bort, men hade en ganska enkel resa fram till halvtidsvilan om inte Marcus Thuram hade fått en passning till höger in i straffområdet(från Gladbachs sida), sidsteppat VfB och tryckt in den i bortre krysset. Oj,vad snyggt.

Andra halvleken skulle bli en för Bredlow att minnas. Berlin-gossen är en mycket habil andre-målvakt oich skulle vara en säker stand-in om Kobel går sönder. Men så hände det. Lång boll skickas mot Plea, som löser offsidefällen och rusar mot mål. Det är en lång boll, som Bredlow skall hinna, men på väg ut halkar han, tappar några sekunder, Plea rundar honom och rullar in 2-1. Jisses.
Sedan är det en kamp mot klockan. Strax innan slutsignalen ropar VfB på hands när bollen tar på Ginters hand och tidigare i säsongen och definitivt i Premier League, så hade man blåst för straff. Här bidde det inget.
1-2 i Stuttgart. Grattis die Fohlen.