VfB - Borussia Mönchengladbach 2-2

Spänning, entusiasm och fart. En härlig sammanfattning av matchen mellan VfB och Gladbach igår kväll. Mercedes-Benz-Arena ekade som vanligt helt tomt, men den fylldes av 96 minuters bra spel med chanser, uppoffrande imsatser oich ett dramatiskt slut. VfB och Gladbach kryssade med varsin poäng och det var rättvist, men spelet från bådas håll gav mersmak och visar på en god framtid.

Matarazzo startade med identisk elva från sist. 4-1 mot Augsburg premierades således Marco Rose i Gladbach valde att sätta Plea vid sidan och lät den tillfrisknande Embolo starta. Felix Brych höll i pipan och matchen startade.

**
Inledningsvis ett magert bolltempo, med mycket hemåtspel. Ginter-Lainer-Elvedi och Belsebaini hade en enkel resa med ett rätt defensivt VfB som kom med full respekt. Inte gå på för högt och tappa positionerna, utan man låg lågt och Endo-mangala och Castro fick jobba med positionsspel och vinna boll på mittfältet. Bortalaget i svart hade mest boll i början, men chanserna var sparsmakade. VfBs trebacklinje hade inga problem med die Fohlens attacker. Framför allt Embolo var väldigt blek och nådde inte fram alls. Stindl- den rutinerade- var den som var mest aktiv med flera bra försök till löpningar och passningar i luckor. Embolos skott som Kobel tog från hyfsat nära håll var väl det farligaste.
Efter en kvart började VfB att ta över. Borna Sosa och Silas fick mer plats och via en bra löpning av Nico Gonzales som lämnade Belsebaini bakom sig så fick Mangala ett bra skottläge, men Sommer plockade ned det. Sedan fick kroaten Sosa fri lejd på kanten efter en liten läckerbit av Castro,som klackade förbi Lainer, men Borna Sosas inlägg kunde inte förvaltas av Gonzales som nickade över. Men en bra period av VfB.
Det skulle dock stå 0-1 i paus. Stindl frispelade Zakaria, som fälldes av Borna Sosa med straff som påföljd., Stindl pricksköt in 1-0.

VfB kom ut som uppretade tigrar i början av andra. Die Borussen fick knappt låna bollen och bollarna seglade in från Borna Sosa och Silas Wamangituka. Skott följde från Castro och Mangala och Yann Sommer hade det jobbigt. Till slut förlöste Gonzales VfB med en härlig språngnick på Borna Sosas precisa inlägg. 1-1. Ett mycket snyggt mål.
Men VfB hade knappt firat färdigt förrän det stod 1-2. Stindl frispelade Zakaria, som löpte ifrån Stenzel och satte dit 1-2 bakom Kobel.
Nu var goda råd dyra och VfB växlade in Coulibaly, Klement, Didavi och Kalajdzic. Det ställdes om och Endo fick ta liberoposition. Fram med laget i alla anfall. Kalajdzic skulle nicka, men Ginter-Elvedi hade honom under bra kontroll. Didavi nickade rakt på Sommer och det gick mot 96e minuten. Nytt inlägg från Borna Sosa och då river Belsebaini ned Kalajdzic. Dr Brych kollar VAR. Straff till VfB och Silas kvitterar. I nittiosjätte minuten.

En spännande match i Schwaben, där två bra stående lag kryssade. Hos VfB imponerar Mangala med sin löpvillighet, bollvinnande stil och målfarlighet. Även Kobel,Anton och Kempf stod mycket bra i försvarsledet. Borna Sosas andra halvlek är lysande. Silas blandar och ger. Castro faller ur speöet väl mycket och Endo hade en del felpassar som gnagde. Men ett bra intryck från VfB.
Hod die Fohlen var Neuhaus, Stindl och Ginter de bästa.
2-2 i Schwaben.