VfB förlorade mot der Rekordmeister

Det var länge sedan Stuttgarts svulstiga schwaber stod upp så bra mot der Rekordmeister. Normalt sett är det en klassiak utspelning och 4-1, 5-2 till slut. Men igår på Mercedes-Benz-Stadion var det något helt annorlunda och Matarazzos offensiva spel skördar en del frukter bland publik, fans och media; även fast det igår endast plockades fallfrukt. 
Matchen slutade 3-1 till Bayern München igår, men det var en jämn slagväxling i Schwabenländle. 
VfB fick låta Stenzel, Didavi och Gonzales vika undan för Siosa, Mavropanos och Förster. 

Bayern inledde dock extremt snabbt och träffade stolpen efter tre minuter. Lång löpning av Douglas Costa och naturligtvis var Lewandowski på plats, men träffade stolpen. Där var Kobel inte på plats. Men VfB tog över spelet och den outröttliga mittfältsduon Mangala-Endo gavTolisso-Goretzka en jämn match, Franför allt är ju japanen Endo sevärd med riktigt bra teknik, snabba vändningar, låg tyngdpunkt och en enorm löpkapacitet. 
VfB tog ledningen i matchen, då Silas slog Alaba i en löpning till höger, hittade Coulibaly centralt som utnyttjade en Neuer ur läge och satte dit 1-0.Bayern chockades inte men hade svårt att få tag i bollen. Förster hamnade helt fri framför Neuer men fick inte dit bollen. Istället kom 1-1 då Coman gjorde mål efter en snygg klack som friställde honom. Tyvärr tog Bayern sedan ledningen strax före paus, då Lewandowski. vem annars- gjorde 2-1. Inte helt välförtjänt, men så kan det bli.Däremellan hade Förster en boll inne, men VAR bedömde den som offside.

VfB fortsatte frejdigt i andra. Endo hade ett långskott, Couilbaly och Silas hade varsitt mycket bra läge, men Bayern stod bättre defensivt i andra halvleken. Det var svårare att hitta in med bollarna bakom backlinjen och Neuer hade sitt försvar under kontroll. Det stod dock och vägde innan Douglas Costa tyvärr i matchens skälvande sekunder gjorde 3-1 på pass av Sané.

3-1 till Bayern München, men VfB visade upp både kraft, motivation och mycket trevligt spel. 



 

Magnus Falk2020-11-29 20:42:45
Author

Fler artiklar om Stuttgart