VfB förlorade viktiga matchen mot Hertha Berlin

VfB misslyckades att bygga vidare på den fina trend man sklapat under Sebastian Hoeness.
Det var en enormt viktigm match i huvudstaden mot ett Hertha Berlin som behöver alla poäng de kan fixa. En seger mot den gamla damen hade skickat iväg VfB på en mer angenäm resa, men hemmalaget ville mer denna dag och stoppade Hoeness framgångsrika tåg.

Naturligtvis var det en gammal VfB-are som stod för sitt första mål i motståndarnas tröja. Marc-Oliver Kempf, som flera år var i VfB och som inte är någon större målskytt, gjorde första målet för matchen och fick publikens första jubel. VfB svarade dock med den notoriske målskytten Serhou Guirassy, som petade in bollen i en tilltrasslad situation.
1-1 nu och det rullade mot halvlekens slut. Men Hertha fick sista ordet då Niederlechner gjorde 2-1 precis innan halvtidsvisslan.

Andra halvleken blev en kamp på mittfältet om herraväldet och chanserna uteblev. Det var först mot slutet som chanserna kom med några långskott. Endo sköt. Vagnoman sköt, men ofarligt.
Hertha Berlin segrar och tar tre viktiga pinnar. Nedflyttningsstriden hårdnar.