VfB - Freiburg 2-3

Någon timme tidigare så satt jag hemma i min soffa iklädd rött och vitt och såg hur motståndarna i ljusblått gjort två mål på mina röd-vita hjältar på 12 minuter och beseglade deras öde. Någon timme senare gjorde bortalaget två mål på ett mitt andra röd-vita favoritlag på tio minuter och så var den dagen över.
Vad är det som händer?
VfB Stuttgart hemma mot Sc Freiburg. En rejäl felstart. Det tog två minuter så hade koreanen Jeong på inlägg från den duktige Günter gjort 1-0 bakom en chanslös Müller.
Några minuter senare fick Florian i målet undan en hörna och Jeong mötte bollen och det stod 2-0.
VfB hade det svårt att skaka av sig chocken. Publiken var tyst. De undrade vad som skedde. Klimowicz var väl en av dem som vaknade, skakade liv i laget och pressade iväg några lägen som målvakten Flekken fick jobba på. Hemmalaget verkade hitta tillbaka till sitt spel. Då slog giljotinen ned fullständigt och förstörde allt hopp. Höler dök upp mellan Anton och Mavropanos och gjorde 3-0.
0-3 efter 28 minuter? Ridå?
JKo, man kan tro det, men under tre lyckosamma minuter på stopptid i första halvlek gjorde först Mavropanos och sedan al Ghaddioui mål och det stod 2-3 i paus. Man vädrade morgonluft igen.

Andra halvleken blev en jakt. Ett morgonluftsvädrande VfB mot ett desperat försvarande Freiburg som gick på kontring. Al Ghaddioui hade ett par gyllene lägen innan Freiburg stack igenom och tvingade Müller till en bra parad. VfB återtog igen , skapade ett par chanser men inget riktigt bra, Freiburg kontrade snabbt men lyckades inte. På stopptid nickade al Ghaddioui över och Freiburg segrade med 3-2 i detta första Landesderby.