VfB har en ny tröjsponsor

Mercedes-Benz drog i tofsen i höstas redan. De aviserade att det avtal de har med VfB när det gäller namnet på arenan och tröjan inte kommer att fortsättas.
Det debatterades om orsaker och det som kom fram inofficiellt var att VfB Stuttgart inte var att se som ett "Premium Sports Image". Det känns på gränsen till löjeväckande och tråkigt samtidigt. Mercedes-Benz är lika mycket Stuttgart sim Volkswagen är Wolfsburg och BMW München. Det är solklart att det måste finnas en koppling. Nu valde dock Mercedes att kliva av och under en tid stod VfB utan större sponsor för säsongen 2023/24. 
Men så började det röra på sig. 
Först skrev man kontrakt med Porsche från Ludwigsburg(bara 30 km norr om Stuttgart) och gruppen MHP(in investeringsgrupp) och löste arena-namn och även en kraftig investering i klubbens ungdomsverksamhet. Arenans namn: MHPArena. 
Nu är även det avslutande paketet klart.
VfB skriver kontrakt med Winamax. 
Vad är då Winamax? Jo, det är en on-line-betting firma från Frankrike som långsamt vill etablera sig i Tyskland. Det är poker, on-line-spel med mera. VfB skriver ett flerårigt avtal och namnet Winamax kommer att finnas på VfBs tröjor under säsongerna som följer. 
Parallellt skriver man också kontrakt med företaget hep global GmbH för rekam och sponsring av tröjärmar. hep global GmbH är baserat i Heilbronn och sysslar på solcellsparker. Nummer tre är Q-nnect AG, som tar träningskläderna. 

Jag tycker det är en intressant lösning. Alexander Wehlre sade i en intervju inför valet. "Dabei geht es nicht nur ums Monetäre oder um die Vertragslaufzeit. Es muss eine Partnerschaft sein, die für uns und den Partner passt. Dann ist nicht der allerletzte Euro entscheidend.”. Intressant då med en "on-line betting partner" som tröjsponsor. Vilka värderingar har detta bolag som passar VfBs värden?

Avtalen genererar 10+ miljoner EURO. Ett välkommet tillskott i VfBs kassa. 

Magnus Falk2023-08-03 13:13:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart