VfB II: Ligan startar

Under säsongen kommr jag inte löpande rapportera om alla juniorlag, damlag eller VfB II, men jag räknar med att göra några nedslag och kolla av läget. Exempelvis tar jag en titt på VfB II som imorgon startar Regionalliga Südwest med match på Robert Schlienz Stadion mot Barockstadt Fulda-Lehnerz. Laget kom 12a i fjolårets serie och det blir en bra värdemätare för VfB II. 

Markus Fiedler har ansvaret för VfB II detta år och han har klivit upp från U17-laget. Som alltid är VfB II full av ändringar inför året och listan på nya spelare kan göras lång. Bland annat har man två helt nya målvakter och komplett ny forwardsuppsättning. Med Dominik Draband och Finn Böhmker har man två målvakter som dels har rutin och dels en ungdomlighet. Böhmker kom från HSV II inför säsongen och kommer på sikt att riktas mot A-laget. 
Försvarslinjen styrs av rutinerade Nothnagel, men här finns snabbe japanen Chase, Mattis Hoppe som varit med A-truppen, likaså har Leon Reichhardt varit det. På mittfältet finns Raul Paula och Lukas Laupheimer, som också fått speltid hos Hoeness under försäsongen. Kul också att se Colin Farnerud få en hel del speltid. Luan Simnica värvades från Köln och är en stor talang som blir väldigt intressant att följa. Samuele di Benedetto spås en lysande framtid även han. 
Längst fram har Dejan Galjen gjort en del mål på försäsongen, så även Babis Drakas och Lucas Sonnenwald. 

Serien kan starta för Fiedlers gäng. Auf geht's VfB. 
 

Magnus Falk2023-08-05 00:20:08
Author

Fler artiklar om Stuttgart